Igaz, papíron már véget ért a füge szezonja, ám a második érésnek hála még mindig találhatunk néhány éretlen szemet, szóval még semmi nincs veszve, ha te is kipróbálnád a füge savanyúságot. A fügefa-tulajdonosok sokszor szembesülnek azzal, hogy bár a növényük szépen terem, a gyümölcsök mégsem érnek be. Ezért sem csoda, hogy az alábbi recept nagyot ment az utóbbi napokban a magyar háziasszonyok körében, hiszen így nem csak az érett fügével számolhatunk sütemények készítésénél, hanem az éretlen gyümölcsből egy nagyon finom savanyúság készíthető télre.
Ha szerettek kísérletezni, pontosabban az alap receptet szeretnétek még különlegesebbé varázsolni, akkor jó ha tudjátok, hogy van aki csilivel és fokhagymával is elteszik a fügét, a pikánsabb íz érdekében egyesek a mézet is kihagyják, a felöntőlevet pedig uborkalével készítik – írja a Ripost. A fügesavanyú készítésénél egy dologra nagyon figyelj oda; ne legyen túlérett a gyümölcs!
A felöntőléhez:
(Kiemelt kép forrása: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.