Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
Epres blondie
Káposztás tészta egyszerűen
Kapros tökfőzelék virslivel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Hagymás rostélyos
Kínai szezámmagos csirke
Dödölle - az eredeti recept
Krémes spenótfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Farsangi szalagos fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Zsemlegombóc
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék
Csupacsokis brownie
Ebből a három tésztafajtából számos finom süteményt varázsolhatunk az asztalra!
Élesztős

A hozzáadott liszt, tojás, zsiradék és cukor mennyisége a recepttől függ, ám abban az összes megegyezik, hogy mindegyik alapja az élesztő. Morzsoljuk nagyobb darabokra, aztán tegyük langyos tejbe. Ha kell, nagyon alacsony lángon melegítsük, vagy tegyük a meleg sütőbe, amíg fel nem fut. Ha feljön a folyadék tetejére, és megnő a térfogata, öntsük a sütemény többi alapanyagához, és dolgozzuk össze azokkal. Konyharuhába csavart edényben vagy speciális tálban, meleg helyre téve hagyjuk kelni a tésztát. Így készül például a pogácsa, az aranygaluska és a tejes kalács is.

Kevert

A kevert tészták egyszerűen elkészíthetőek, titkuk a gondos összedolgozásban rejlik. Az alaptészta általában margarinból, cukorból, tojásból, lisztből, sütőporból és tejből áll össze. A margarint verjük habosra a cukorral, dolgozzuk bele a tojásokat, öntsük fel a tejjel, majd apránként tegyük bele a sütőport és a lisztet is. Az így készített masszából meggyes vagy almás pitét, sőt, muffint is süthetünk.

Égetett

Nem véletlenül kapta ezt a nevet, hiszen akkor lesz igazán finom, ha magas hőmérsékleten süti ki. Remek példa erre a képviselőfánk. Ki képes ellenállni a pudinggal töltött, porcukorral meghintett falatkáknak?! Az elkészítése nem ördöngösség: a margarint vízben olvasszuk fel, keverjük hozzá a lisztet, majd a tűzről levéve a tojásokat is. Egy nyomózsákkal adagoljuk a tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süssük ki a 180 fokra előmelegített sütőben. Ha kész, vágjuk ketté a fánkokat, majd kanalazzuk ki, és töltsük meg pudinggal a belsejüket.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.