A tejjel, esetleg tejszínnel, vajjal és tojássárgájával készített édes kelt tészta előállítása egy dagasztó karral rendelkező mixer esetében már könnyedén megvalósítható. Az élesztő sem akkora mumus, mint gondolnánk, ha nem bízunk a tejben való futtatás sikerében, akkor a tésztába szükséges cukormennyiséget porcukorból kimérve, a megfelelő mennyiségű élesztőt hozzáadva is megoldható a dolog. Csupán annyi dolgunk van, hogy a porcukorban elmorzsoljuk a friss élesztőt, s a végeredményül kapott krémes, lágy masszát belekeverjük a tésztához langyosított tejbe, tejszínbe. A cukornak köszönhetően az élesztőnk azonnal dolgozni kezd, így biztos a siker.
Az elkészült tésztát konyharuhával fedve, vagy nagyobb nejlonzacskóba húzva (az egész keverőtálat bele kell tenni, a zacskó száját összefogni) hagyjuk kelni, majd pogácsaszaggatóval születhetnek a galuskák. A legjobb, ha bő ujjnyi vastagra hagyott tésztából viszonylag kis pogácsákat szaggatunk, így születnek a legszebb rögei az aranygaluskának.
A tészta csak az egyik rafinéria a dologban, a másik, annak az elhelyezése. Akkor kapjuk a legjobb eredményt, ha a rögöket darabonként megmártjuk olvasztott vajban, mielőtt egymás mellé helyeznénk. Így minden darab könnyedén szét fog gurulni, s a vajnak köszönhetően a szintek közé kerülő cukrozott diót is sokkal jobban felveszi a tészta.
A klasszikus aranygaluskába cukorral kevert darált dió kerül, de ha valamiért ezzel nem szimpatizálunk vagy a családunkban van aki nem szereti vagy épp allergiás a dióra, akkor nyugodtan kerülhet a tésztába más töltelék is .
Az aranygaluska nem teljes sodó nélkül . A kissé tömény tésztát ezzel a gazdag, vaníliás, citrom- vagy narancshéjtól illatos krémmel tesszük teljessé, ettől fénylik igazán az aranygaluskánk .
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.