Közeledik anyák napja, és ilyenkor a gyerekek szívesen készítenek valami finomságot az anyukájuknak. Hogy ne kelljen bekapcsolni a sütőt, mégis tortával lephessék meg a kicsit már nagyobbak a mamákat, segítünk egy egyszerű, gyorsan összeállítható, epres süti recepttel.
A gasztroajándék nagyon menő, így anyák napjára is készülhet mondjuk egy fantasztikus desszert. Segítünk, hogy ne kelljen a sütővel dolgozni, mégis gyönyörű és nagyon finom legyen a végeredmény!
Hozzávalók:
A tortához:
1 l tejföl
3,5 dl epres joghurt
1 kis üveg eperlekvár
porcukor ízlés szerint (3-5 evőkanál)
60 g instant zselatin
40 dkg háztartási keksz
A tetejére:
15-20 dkg friss eper
2 dl tejszín
1 teáskanál porcukor
Elkészítése:
Egy jó nagy tálban összekeverjük a joghurtot a tejföllel, az eperlekvárral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral. A végén egyenletesen eloszlatjuk benne az instant zselatint.
Egy 26 cm átmérőjű kerek, kapcsos tortaforma alját kirakjuk háztartási keksszel, majd merünk rá a krémből annyit, hogy fél-egy centi vastag legyen a réteg. Megint egy sor keksz következik, és ezt folytatjuk mindaddig, amíg tartanak a hozzávalók. A tetején krém legyen. Betesszük a hűtőszekrénybe legalább egy éjszakára.
Másnap az epret megtisztítjuk, felkockázzuk, és szív alakban rátesszük a torta tetejére. A tejszínből a porcukorral habot verünk. Csillagcsővel felszerelt habzsákba töltjük, és kis rózsákat nyomunk a torta szélére. A maradék tejszínhabot külön edényben kínáljuk a torta mellé.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.