Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Desszert

Ez lett idén Budapest Desszertje - megkóstoltuk!

budapest desszertje szamos 2018
A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség először hirdette meg a versenyt, ahova 13 cukrászda jelentkezett. A győztes a Szamos Marcipán különleges, szőlős-fehércsokis édessége lett. Mi már leteszteltük!
Budapest Desszertje, 2018
Budapest Desszertje, 2018

A verseny tematikája a monodesszert volt, a fő alapanyagnak pedig a szőlőt választották ki. Ezen kívül fontos szempont volt, hogy a desszert a közízlésre legyen formálva, otthon is elkészíthető legyen és ne kerüljön többe 1000 forintnál. De a szervezők legfontosabb célja a versennyel az volt, hogy kicsit átformálják a magyarok édességfogyasztási szokásait, és a mennyiségi szempontok helyett a minőség kerekedjen felül.

A szakemberekből és laikusokból álló zsűri tetszését, valamint a Budapest Desszertje címet végül Nagy Péter, a Szamos Marcipán mestercukrászának édessége nyerte el. A ropogós nugátréteggel felturbózott fehércsokis-vaníliás mousse-t pedig a hétvégén megrendezett Édes Napokon kóstolhatta meg először a közönség. Nekünk nagyon ízlett az édes, mégis könnyed, habos desszert, azonban a külsején lévő szőlőbevonattal meggyűlt a bajunk, ugyanis folyton beleragadt a villa. Ezt az apróságot leszámítva, imádtuk!

A versenyt egyébként ezentúl minden év szeptemberében megrendezni, a győztes desszertet pedig az Édes Napok keretében, egy külön standon mutatják majd be a közönségnek.

A KOMÁROMI KISLEÁNY LETT IDÉN MAGYARORSZÁG TORTÁJA>>>

ÍME MAGYARORSZÁG TOP 5 MAGYAROS ÉTTERME!>>>

ÍME MAGYARORSZÁG TOP 5 CSALÁDBARÁT ÉTTERME!>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.