Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Desszert

Ez lett idén Budapest Desszertje - megkóstoltuk!

budapest desszertje szamos 2018
A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség először hirdette meg a versenyt, ahova 13 cukrászda jelentkezett. A győztes a Szamos Marcipán különleges, szőlős-fehércsokis édessége lett. Mi már leteszteltük!
Budapest Desszertje, 2018
Budapest Desszertje, 2018

A verseny tematikája a monodesszert volt, a fő alapanyagnak pedig a szőlőt választották ki. Ezen kívül fontos szempont volt, hogy a desszert a közízlésre legyen formálva, otthon is elkészíthető legyen és ne kerüljön többe 1000 forintnál. De a szervezők legfontosabb célja a versennyel az volt, hogy kicsit átformálják a magyarok édességfogyasztási szokásait, és a mennyiségi szempontok helyett a minőség kerekedjen felül.

A szakemberekből és laikusokból álló zsűri tetszését, valamint a Budapest Desszertje címet végül Nagy Péter, a Szamos Marcipán mestercukrászának édessége nyerte el. A ropogós nugátréteggel felturbózott fehércsokis-vaníliás mousse-t pedig a hétvégén megrendezett Édes Napokon kóstolhatta meg először a közönség. Nekünk nagyon ízlett az édes, mégis könnyed, habos desszert, azonban a külsején lévő szőlőbevonattal meggyűlt a bajunk, ugyanis folyton beleragadt a villa. Ezt az apróságot leszámítva, imádtuk!

A versenyt egyébként ezentúl minden év szeptemberében megrendezni, a győztes desszertet pedig az Édes Napok keretében, egy külön standon mutatják majd be a közönségnek.

A KOMÁROMI KISLEÁNY LETT IDÉN MAGYARORSZÁG TORTÁJA>>>

ÍME MAGYARORSZÁG TOP 5 MAGYAROS ÉTTERME!>>>

ÍME MAGYARORSZÁG TOP 5 CSALÁDBARÁT ÉTTERME!>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.