A verseny tematikája a monodesszert volt, a fő alapanyagnak pedig a szőlőt választották ki. Ezen kívül fontos szempont volt, hogy a desszert a közízlésre legyen formálva, otthon is elkészíthető legyen és ne kerüljön többe 1000 forintnál. De a szervezők legfontosabb célja a versennyel az volt, hogy kicsit átformálják a magyarok édességfogyasztási szokásait, és a mennyiségi szempontok helyett a minőség kerekedjen felül.
A szakemberekből és laikusokból álló zsűri tetszését, valamint a Budapest Desszertje címet végül Nagy Péter, a Szamos Marcipán mestercukrászának édessége nyerte el. A ropogós nugátréteggel felturbózott fehércsokis-vaníliás mousse-t pedig a hétvégén megrendezett Édes Napokon kóstolhatta meg először a közönség. Nekünk nagyon ízlett az édes, mégis könnyed, habos desszert, azonban a külsején lévő szőlőbevonattal meggyűlt a bajunk, ugyanis folyton beleragadt a villa. Ezt az apróságot leszámítva, imádtuk!
A versenyt egyébként ezentúl minden év szeptemberében megrendezni, a győztes desszertet pedig az Édes Napok keretében, egy külön standon mutatják majd be a közönségnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.