Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Desszert

Így készül a churro, a spanyolok ropogós csodafánkja

churro
Ha Spanyolországban jársz, van pár étel, amit semmiképp sem szabad kihagynod. Ilyen például a ropogós, cukros, csodás fánk, a churro, melyet sűrű, forró csokoládéba mártogatva tesznek még élvezetesebbé.

Bár első, második és tulajdonképpen harmadik ránézésre is desszertnek gondolnád, bizony nem az, ugyanis a helyiek reggelire eszik ezt a diétásnak nem mondható, de annál boldogítóbb ropogós süteményt. A churro annyira finom, hogy az ember inkább fut egy csomó plusz kört és beiktat néhány rendkívüli edzést, mint, hogy lemondjon róla. Hidd el, megéri, és igen, bár olajban sült, de bizony még a legnagyobb nyári melegben is imádjuk!

A churro egyszerű, önmagában olcsó tészta, melyben se tojás, se vaj nincsen. Elkészítése sem bonyolult, bár a formázáshoz sokat segít egy ehhez az ételhez való nyomó, amivel a jellegzetes csillag alakú hasábokat ki tudod nyomni a forró olajba, de ha nincs akkor egy közepes méretű csillagnyomóval ellátott habzsák is megteszi.

A churro frissen a legfinomabb, de ne aggódj, olyan még sosem volt, hogy megmaradt volna, így nem is kell aggódnod amiatt, hogy mihez kezdesz a maradékkal, amit kisütöttél ugyan, de nem fogyott el, mert olyan tuti nem lesz.

Hozzávalók (2 fő részére):

  • 125 g finomliszt
  • 230 g víz
  • 1/2 tk (3 g) só
  • 1 tk ( 4 g) sütőpor
  • bő olaj a sütéshez
  • finomított kristálycukor a tálaláshoz

Elkészítése:

1. Keverd össze a lisztet a sóval és a sütőporral.

2. Forrald fel a vizet és óvatosan, folyamatos kevergetés mellett add hozzá a lisztes keveréket.

3. Fakanállal keverd addig, míg sűrű, krumplipüré szerű masszává áll össze, nagyjából 2-3 percig. Hagyd a tésztát pihenni 5 percig.

4. Egy vastag fenekű lábasba vagy serpenyőbe tölts kb. 4 cm olajat. Forrósítsd 180 fokosra.

5. Töltsd a tésztát a nyomóba és nyomj a forró olajba egyforma hosszúságú tésztahengereket. Ügyelj, hogy a serpenyőben ne ragadjanak egymáshoz. Az edényt ne töltsd túl a tésztával, süss inkább több részletben!

6. Süsd a churrokat 4-6 percig, 2 percenként megforgatva, míg minden oldaluk aranyszínű nem lesz.

7. Szűrőkanállal vedd ki az olajból és lecsöpögtetés után tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívhassa.

8. Hempergesd meg a churrokat a cukorban, és kínáld azonnal, kis csészényi sűrű, forró csokoládéval.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.