Készíts pillanatok alatt egészséges és tápláló fagylaltot: csupán némi mélyhűtött banánra, egyéb gyümölcsre, ízesítőre, esetleg egy kevés növényi italra van szükséged hozzá. A recepteket ízlés szerint alakíthatod, ebben segítenek az alábbi tanácsok. Az eredmény pedig? Egy krémesen édes „nicecream”, mely kifejezés az angol nice (finom) és az ice-cream (fagylalt) kifejezések összevonásából született.
1. Mindig érett, akár némileg túlérett banánt használj, mert a finomság így édesebb, krémesebb és teltebb ízű lesz.
2. Darabonként vagy felszeletelve, adagonként fagyaszd le a gyümölcsöt, hogy később könnyebb legyen kiolvasztani.
3. Amikor a banánt más gyümölcsökkel kombinálod, azokat is fagyaszd le, vagy használj eleve mirelitet, így krémesebb lesz a fagylalt, és nem olvad el olyan hamar.
4. Mindig frissen készítsd, és azonnal fogyaszd el a nicecreamet, az újrahűtés ugyanis tönkreteszi az állagát és az ízét.
5. Fűszerek (pl. fahéj, kardamom, vanília) hozzáadásával még izgalmasabb ízkombinációkat kísérletezhetsz ki.
Hagyj 200 g banánt egy kicsit felolvadni, majd turmixgépben pürésítsd az alábbi hozzávalókkal. Tálaláskor megszórhatod kókusz- vagy csokireszelékkel, kakaóporral.
Mangós: 100 g fagyasztott mangó * 2 késhegynyi kurkuma * 2-3 ek citromlé
Kókuszos: 2 ek kókuszital * 1-2 ek kókuszreszelék
Pisztácia: 1-2 ek zúzott pisztácia * 1/2 tk maccsapor * 3 ek szójaital
Málnás: 50 g fagyasztott málna * 2 ek szójajoghurt
Áfonyás: 100 g fagyasztott áfonya
Csokoládés: 25 g feldarabolt, enyhén keserű csokoládé * 3 ek mandulaital
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.