Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Desszert

Itt a világ legegyszerűbb fagyija, a nicecream

nicecream
Nem a cukortól lesz igazán finom a házi készítésű nyalánkság, hanem a minőségi összetevőktől!

Készíts pillanatok alatt egészséges és tápláló fagylaltot: csupán némi mélyhűtött banánra, egyéb gyümölcsre, ízesítőre, esetleg egy kevés növényi italra van szükséged hozzá. A recepteket ízlés szerint alakíthatod, ebben segítenek az alábbi tanácsok. Az eredmény pedig? Egy krémesen édes „nicecream”, mely kifejezés az angol nice (finom) és az ice-cream (fagylalt) kifejezések összevonásából született.

Hogy jól sikerüljön...

1. Mindig érett, akár némileg túlérett banánt használj, mert a finomság így édesebb, krémesebb és teltebb ízű lesz.

2. Darabonként vagy felszeletelve, adagonként fagyaszd le a gyümölcsöt, hogy később könnyebb legyen kiolvasztani.

3. Amikor a banánt más gyümölcsökkel kombinálod, azokat is fagyaszd le, vagy használj eleve mirelitet, így krémesebb lesz a fagylalt, és nem olvad el olyan hamar.

4. Mindig frissen készítsd, és azonnal fogyaszd el a nicecreamet, az újrahűtés ugyanis tönkreteszi az állagát és az ízét.

5. Fűszerek (pl. fahéj, kardamom, vanília) hozzáadásával még izgalmasabb ízkombinációkat kísérletezhetsz ki.

Változatok (1–2 személyre):

Hagyj 200 g banánt egy kicsit felolvadni, majd turmixgépben pürésítsd az alábbi hozzávalókkal. Tálaláskor megszórhatod kókusz- vagy csokireszelékkel, kakaóporral.

Mangós: 100 g fagyasztott mangó * 2 késhegynyi kurkuma * 2-3 ek citromlé

Kókuszos: 2 ek kókuszital * 1-2 ek kókuszreszelék

Pisztácia: 1-2 ek zúzott pisztácia * 1/2 tk maccsapor * 3 ek szójaital

Málnás: 50 g fagyasztott málna * 2 ek szójajoghurt

Áfonyás: 100 g fagyasztott áfonya

Csokoládés: 25 g feldarabolt, enyhén keserű csokoládé * 3 ek mandulaital

11 VERHETETLEN NYÁRI FAGYI BOGYÓS GYÜMÖLCSÖKBŐL>>>

8 ISTENI SÜTEMÉNY, AMI FAGYIVAL MÉG FINOMABB!>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.