Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Puncstorta  recept
Puncstorta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Desszert

Itt a világ legegyszerűbb fagyija, a nicecream

nicecream
Nem a cukortól lesz igazán finom a házi készítésű nyalánkság, hanem a minőségi összetevőktől!

Készíts pillanatok alatt egészséges és tápláló fagylaltot: csupán némi mélyhűtött banánra, egyéb gyümölcsre, ízesítőre, esetleg egy kevés növényi italra van szükséged hozzá. A recepteket ízlés szerint alakíthatod, ebben segítenek az alábbi tanácsok. Az eredmény pedig? Egy krémesen édes „nicecream”, mely kifejezés az angol nice (finom) és az ice-cream (fagylalt) kifejezések összevonásából született.

Hogy jól sikerüljön...

1. Mindig érett, akár némileg túlérett banánt használj, mert a finomság így édesebb, krémesebb és teltebb ízű lesz.

2. Darabonként vagy felszeletelve, adagonként fagyaszd le a gyümölcsöt, hogy később könnyebb legyen kiolvasztani.

3. Amikor a banánt más gyümölcsökkel kombinálod, azokat is fagyaszd le, vagy használj eleve mirelitet, így krémesebb lesz a fagylalt, és nem olvad el olyan hamar.

4. Mindig frissen készítsd, és azonnal fogyaszd el a nicecreamet, az újrahűtés ugyanis tönkreteszi az állagát és az ízét.

5. Fűszerek (pl. fahéj, kardamom, vanília) hozzáadásával még izgalmasabb ízkombinációkat kísérletezhetsz ki.

Változatok (1–2 személyre):

Hagyj 200 g banánt egy kicsit felolvadni, majd turmixgépben pürésítsd az alábbi hozzávalókkal. Tálaláskor megszórhatod kókusz- vagy csokireszelékkel, kakaóporral.

Mangós: 100 g fagyasztott mangó * 2 késhegynyi kurkuma * 2-3 ek citromlé

Kókuszos: 2 ek kókuszital * 1-2 ek kókuszreszelék

Pisztácia: 1-2 ek zúzott pisztácia * 1/2 tk maccsapor * 3 ek szójaital

Málnás: 50 g fagyasztott málna * 2 ek szójajoghurt

Áfonyás: 100 g fagyasztott áfonya

Csokoládés: 25 g feldarabolt, enyhén keserű csokoládé * 3 ek mandulaital

11 VERHETETLEN NYÁRI FAGYI BOGYÓS GYÜMÖLCSÖKBŐL>>>

8 ISTENI SÜTEMÉNY, AMI FAGYIVAL MÉG FINOMABB!>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.