Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Puncstorta  recept
Puncstorta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Desszert

Körtés morzsasüti karamellel – ebből két tepsivel süss hétvégére!

A ropogós tésztamorzsával borított gyümölcsös sütik nemcsak nagyon finomak, hanem egyszerűek is, ezért még inkább imádjuk ezt az angoloktól átvett desszertet. Bár az időjárás még nem tudja, de itt az ősz, így mi mással is készítenénk el, mint körtével? Íme a recept!

A morzsasüti (crumble) egy valóban egyszerű, az Egyesült Királyságból származó édesség, aminek népszerűségét a II. világháború élelmiszerhiánya hozta el: ekkor ugyanis a hagyományos pitékhez szükséges alapanyagokból kevés volt, ez a süti pedig olcsóbb és egyszerűbb megoldást kínált. Már csak azért is kedvelt desszert, mert tényleg könnyű elkészíteni és sokféleképpen variálható. Kerülhet bele friss vagy fagyasztott gyümölcs, sőt befőtt is, és tetejére szórt tésztamorzsát pedig gyakran dúsítják zabpehellyel, difófélékkel, hogy még ízletesebb és ropogósabb legyen a végeredmény.

A Vidék íze magazinból most egy körtés receptet hoztunk, amit a karamell tesz még finomabbá és kicsit különlegessé is. Mindenképpen próbáld ki!

Körtés morzsasüti / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Körtés morzsasüti / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

A morzsához:

  • 10 dkg vaj
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg barna cukor
  • 10 dkg nagy szemű zabpehely

A karamellhez:

  • 1 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 dl tejszín

A gyümölcsös réteghez:

  • 4 db körte
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet gyömbér

Elkészítése:

  1. Először karamellt főzünk. Egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, majd hozzákeverjük a vajat és a tejszínt, ezekkel is kiforraljuk.
  2. Meghámozzuk a körtét, kiszedjük a csutkáját, a gyümölcshúst kockákra vágjuk, összeforgatjuk a fahéjjal és a gyömbérrel. Egyenletesen beleterítjük egy kisebb tepsi aljába. Meglocsoljuk a karamellel.
  3. A morzsához mindent összekeverünk, és rászórjuk a karamelles körte tetejére. 190 fokos sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt ropogósra sütjük. Langyosan a legfinomabb, egy gombóc vaníliafagyival.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.