A morzsasüti (crumble) egy valóban egyszerű, az Egyesült Királyságból származó édesség, aminek népszerűségét a II. világháború élelmiszerhiánya hozta el: ekkor ugyanis a hagyományos pitékhez szükséges alapanyagokból kevés volt, ez a süti pedig olcsóbb és egyszerűbb megoldást kínált. Már csak azért is kedvelt desszert, mert tényleg könnyű elkészíteni és sokféleképpen variálható. Kerülhet bele friss vagy fagyasztott gyümölcs, sőt befőtt is, és tetejére szórt tésztamorzsát pedig gyakran dúsítják zabpehellyel, difófélékkel, hogy még ízletesebb és ropogósabb legyen a végeredmény.
A Vidék íze magazinból most egy körtés receptet hoztunk, amit a karamell tesz még finomabbá és kicsit különlegessé is. Mindenképpen próbáld ki!
A morzsához:
A karamellhez:
A gyümölcsös réteghez:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.