A panna cotta Észak-Olaszországból, Piemontéből származó édes, fényes felületű, vaníliától pettyezett puding, amit tojás nélkül készítenek, jó minőségű, magas zsírtartalmú tejből és tejszínből. Ízét a krém és a hozzá társított öntet együttesen határozza meg: adhatunk hozzá fahéjat, szegfűszeget, rózsaborsot vagy kardamomot, ízesíthetjük valamilyen gyümölcs- vagy csokoládésziruppal, cseppnyi kávéval, tehetünk bele citrushéjat, kókusz- vagy csokoládéreszeléket, durvára tört vagy darált diót, mogyorót vagy mandulát is.
A régi receptek tanúsága szerint a taljánok az eredeti panna cottánál halcsontból kifőtt enyvvel érték el a kellő állagot. Szerencsére erre ma már nincs szükség. Ahhoz, hogy a krémünk könnyű és remegős legyen, nagy segítségünkre lehet a zselatin vagy a tengeri vörösmoszatból nyert agar-agar. A kész, zselésítővel kikevert, kihűlt krémet poharakba vagy kicsiny tálkákba kanalazzuk - attól függően, milyen formában kívánjuk szervírozni a desszertet.
Mutatjuk a kedvenceinket!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.