Fajtától függően a málna kora nyártól késő őszig elérhető gyümölcs, és ebben az időszakban érdemes is minél többet fogyasztani, ugyanis rendkívül sok vitaminhoz és ásványi anyaghoz juthatunk általa. Alacsony kalóriatartalma és glixémiás indexe miatt, és mert kifejezetten kevés cukor található benne, a diétás étrendbe is jól illeszkedik, sőt cukorbetegek is fogyaszthatják.
Gyermekkorunkban, ha a málnát sikerült eljuttatni a kert végéből a konyháig (valljuk be, ez sok esetben nem valósult meg), akkor a nagymama isteni desszertet varázsolt belőle. Ahogyan ő, úgy mi is az egyszerű, gyorsan elkészíthető süteményeket preferáljuk, és a hőségben az sem hátrány, ha a sütőt sem kell bekapcsolni.
Ezért hoztunk most öt olyan szuper receptet, ami minden fenti kritériumnak megfelel. Bármelyik is készítsétek el, a nagyi biztosan büszke lesz rátok.
(Borítókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.