Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Desszert

Málnás-barackos túrótorta sütés nélkül – friss, zamatos desszert forró napokra

A sütés nélküli finomságok között előkelő helyet foglal el a túrótorta, amit bármikor elkészíthetünk, akár a legnagyobb hőségben is. Frissítő, savanykás édesség, ami megszépíti a napot – próbáld ki, nem fogod megbánni!

A túrótorta kedvelt csemege, legyen szó piskótás receptről vagy éppen a sütés nélkül készíthető kekszalapos verzióról. Érdemes ilyenkor nyáron készíteni, hiszen nem kell a sütőt bekapcsolni, a kész torta hűsít is, no és persze a friss gyümölcsök is csábítóvá teszik. A tortát gyorsan összedobhatjuk, alig egy óra alatt megvan, a hűtés azonban legalább 4 órát vesz igénybe.

Málnás-barackos túrótorta sütés nélkül / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Málnás-barackos túrótorta sütés nélkül / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 20 dkg zab- vagy vajas keksz
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg étcsoki

A krémhez:

  • 20 dkg túró
  • 20 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 6 lap zselatin
  • 1 db kezeletlen citrom leve és reszelt héja

A tetejére:

  • 1 db őszibarack
  • 1 db nektarin
  • 1 marék málna
  • pár levélke menta
  • színtelen tortazselé

Elkészítése:

  1. Morzsává törjük a kekszet, megolvasztjuk a vajat, lereszeljük a csokit. Mindezt összekeverjük, és belenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű tortaforma aljába. Legalább egy órára berakjuk a hűtőszekrénybe.
  2. Összeállítjuk a krémet. Habot verünk a tejszínből. Egy nagy tálban összedolgozzuk a túrót, a mascarponét és a kétféle cukrot. Hozzádolgozzuk a citromlevet és a reszelt héjat. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe, majd kifacsarjuk, és kevés meleg vízben feloldjuk. Végül a tejszínhabot összedolgozzuk a túrókrémmel, és hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk benne a zselatint.
  3. Elővesszük a hűtőszekrényből az alapot. A tortaforma oldalát kibéleljük egy sütőpapírból vágott csíkkal, és beleöntjük a fehér krémet. Hűtőszekrénybe tesszük pár órára, hogy a krém megdermedjen.
  4. Tálalás előtt kivesszük, cikkekre vágott barackkal, nektarinnal, málnával, mentalevéllel díszítjük a tetejét, végül színtelen tortazselével átkenjük.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.