Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Desszert

Málnás-barackos túrótorta sütés nélkül – friss, zamatos desszert forró napokra

A sütés nélküli finomságok között előkelő helyet foglal el a túrótorta, amit bármikor elkészíthetünk, akár a legnagyobb hőségben is. Frissítő, savanykás édesség, ami megszépíti a napot – próbáld ki, nem fogod megbánni!

A túrótorta kedvelt csemege, legyen szó piskótás receptről vagy éppen a sütés nélkül készíthető kekszalapos verzióról. Érdemes ilyenkor nyáron készíteni, hiszen nem kell a sütőt bekapcsolni, a kész torta hűsít is, no és persze a friss gyümölcsök is csábítóvá teszik. A tortát gyorsan összedobhatjuk, alig egy óra alatt megvan, a hűtés azonban legalább 4 órát vesz igénybe.

Málnás-barackos túrótorta sütés nélkül / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Málnás-barackos túrótorta sütés nélkül / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 20 dkg zab- vagy vajas keksz
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg étcsoki

A krémhez:

  • 20 dkg túró
  • 20 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 6 lap zselatin
  • 1 db kezeletlen citrom leve és reszelt héja

A tetejére:

  • 1 db őszibarack
  • 1 db nektarin
  • 1 marék málna
  • pár levélke menta
  • színtelen tortazselé

Elkészítése:

  1. Morzsává törjük a kekszet, megolvasztjuk a vajat, lereszeljük a csokit. Mindezt összekeverjük, és belenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű tortaforma aljába. Legalább egy órára berakjuk a hűtőszekrénybe.
  2. Összeállítjuk a krémet. Habot verünk a tejszínből. Egy nagy tálban összedolgozzuk a túrót, a mascarponét és a kétféle cukrot. Hozzádolgozzuk a citromlevet és a reszelt héjat. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe, majd kifacsarjuk, és kevés meleg vízben feloldjuk. Végül a tejszínhabot összedolgozzuk a túrókrémmel, és hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk benne a zselatint.
  3. Elővesszük a hűtőszekrényből az alapot. A tortaforma oldalát kibéleljük egy sütőpapírból vágott csíkkal, és beleöntjük a fehér krémet. Hűtőszekrénybe tesszük pár órára, hogy a krém megdermedjen.
  4. Tálalás előtt kivesszük, cikkekre vágott barackkal, nektarinnal, málnával, mentalevéllel díszítjük a tetejét, végül színtelen tortazselével átkenjük.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.