Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus grízgaluska leves
Babgulyás
Epres blondie
Finomfőzelék
Hagymás rostélyos
Kapros tökfőzelék virslivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Desszert

Otthon elkészíthető hűsítő jégkrémek a forróság enyhítésére

A nagy melegben mindig jó, ha van a fagyasztóban egy kis jégkrém vagy fagyi. Az pedig még jobb, ha házi készítésű a finomság. Jöjjön két szuper recept a Vidék íze magazinból!

Ha elkészíted ezeket a finom jégkrémeket, duplán jól jársz, hiszen nemcsak az ízük fantasztikus, de még spórolhatsz is! A házi jégkérmek ugyanis nem kerülnek annyiba, mint egy márkás bolti. Az elkészítésük mindössze fél óra, ám azt vedd figyelembe, hogy legalább 5 óra a fagyasztás.

Házi készítésű pálcikás jégkrémek / Receptek és fotó: Vidék íze magazin
Házi készítésű pálcikás jégkrémek / Receptek és fotó: Vidék íze magazin

Dupla csokis jégrkém mogyorós bevonattal

Hozzávalók 8 darabhoz:

Az alaphoz:

  • 2 dl natúr sűrített tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 ek. mogyoróvaj
  • cukor vagy édesítőszer

A bevonathoz:

  • 12 dkg étcsokoládé
  • 6-8 dkg kókuszzsír
  • 1 kis marék tört törökmogyoró

Elkészítése:

  1. A sűrített tejet annyira felmelegítjük, hogy feloldódjék benne a cukor vagy az édesítőszer (ha nem folyékonyat használunk). Teljesen lehűtjük.
  2. Habot verünk a tejszínből.
  3. A csokit feldaraboljuk, összeolvasztjuk a mogyoróvajjal.
  4. Végül összeforgatjuk a tejszínhabot az édesített sűrített tejjel, lassan, több adagban hozzákeverjük az olvasztott csokit (nem baj, ha cirmos marad a krém). Jégkrémformákba töltjük.
  5. Ha megfagyott, összeolvasztjuk a bevonathoz az étcsokit a kókuszzsírral, belemártjuk a formákból kifordított fagyos jégkrémeket, és megszórjuk tört mogyoróval.


Gyümölcsrizses jégkrém fehér csokival és pisztáciával

Hozzávalók 8 darabhoz:

Az alaphoz:

  • 2 dl natúr sűrített tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 6 dkg rizs
  • 3 dl tej
  • 1 nagy marék apróra vágott sárgabarack, málna, áfonya
  • 1 kávéskanál reszelt citromhéj
  • cukor vagy édesítőszer

A bevonathoz:

  • fehér csoki
  • fél evőkanálnyi pisztácia

Elkészítése:

  1. Megfőzzük a rizst a tejben.
  2. A sűrített tejet annyira felmelegítjük, hogy feloldódjék benne a cukor vagy az édesítőszer (ha nem folyékonyat használunk). Teljesen lehűtjük.
  3. Habot verünk a tejszínből.
  4. Összedolgozzuk a rizst, a tejszínhabot és a sűrített tejet, beleforgatjuk az apróra vágott gyümölcsöket meg a citromhéjat. Jégkrémformákban kifagyasztjuk. Végül olvasztott fehér csokival becsíkozzuk, megszórjuk tört pisztáciával.



Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.