60 dkg őszibarackbefőtt
ostyalapok
14 dkg finomliszt
20 dkg darált mandula vagy dió
20 dkg főzőcsokoládé
13 dkg kristálycukor
11 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
6 tojás
őrölt fahéj
só
Elkészítési idő: 80 perc
A tepsit béleld ki sütőpapírral, a sütőt melegítsd elő 160 fokra! Aprítsd fel a gyümölcshúst. A lisztet keverd össze a darált mandulával és a reszelt csokoládéval. A szobahőmérsékletű vajat keverd habosra az átszitált porcukorral és a vaníliás cukorral, majd adj a masszához egy kevés fahéjat és 1 csipetnyi sót is.
Válaszd szét a tojások sárgáját és fehérjét. A tojássárgájákat add a vajas masszához, és alaposan keverd össze. A fehérjéket konyhai robotgép segítségével verd kemény habbá, közben fokozatosan adagold hozzá a kristálycukrot.
A fehérjehab kétharmadát kanalazd a vajas keverékhez, majd könnyed mozdulatokkal vegyítsd el a mandulával és a csokoládéval elkevert liszttel, valamint a maradék tojásfehérjehabbal.
A tészta egyharmadát öntsd a tepsibe. Fedd be egy ostyalappal, majd oszd el rajta a felszeletelt barack felét. Erre kerüljön a második egyharmad adagnyi tésztamassza, majd újra ostyalap és gyümölcs következzen. Az utolsó harmadot simítsd a tésztára, végül előmelegített sütőben 50 perc alatt süsd készre a finomságot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.