Mennyei habos-almás - se cukor, se liszt, mégis isteni!

Foszlós kelt tésztát nem könnyű gluténmentes alapanyagokból készíteni, de a kevert tésztákat igen, ráadásul sokszor még finomabbak is, mintha búzalisztből sütöttük volna. Ennek a habos-almás süteménynek is liszt helyett darált mandula és tápiókakeményítő van a tésztájában, ami nem, hogy rontana, hanem jelentősen javít az ízhatáson. És, ha ez nem lenne elég, a diétázóknak megsúgjuk: ebben az édességben bizony egy gramm hozzádott cukor sincsen!
(egy 24x33 cm-es tepsihez)
A tésztához:
Az almás töltelékhez:
A tetejére:
Előkészítés: 1 óra
Sütés: 15 perc
Dermesztés: 4 óra
+1 tipp: Almaszószt készen is lehet kapni sok áruházban. Ám jóval olcsóbb megoldás (főként, ha van felhasználandó almánk), ha mi magunk készítjük: jó sok almát meghámozunk, darabolunk, és addig főzzük, míg jól meg nem puhul. Utána tetszés szerint át lehet törni simára vagy darabosabbra. Ha üvegekbe tesszük, és kidunsztoljuk, évekig eláll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.