Zsemlegombóc
Kínai szezámmagos csirke
Körömpörkölt csülökkel
Csupacsokis brownie
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen
Rakott zöldbab darált hússal
Hagymás rostélyos
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt
Tojásos nokedli fejes salátával
Kijevi csirkemell rizibizivel
A csokiba mártott alma egyszerű és gyors édesség, és olyan recept, amit akár gyerekkel együtt is elkészíthetünk. Videón mutatjuk a finomság receptjét. Uzsonnának vagy ebéd utáni könnyed édességnek is fenséges, ráadásul sütés nélküli desszert!

Az alma mindig szezonális, ezért bármikor süthető belőle valami finom desszert. Legyen szó almás pitéről vagy almás krémesről, ez a gyümölcs mindig nyerő, és persze gyors és egyszerű választás. Az alma ráadásul azért is jó, mivel a kevert tésztákat szaftossá és puhává teszi, így bíztosan nem lesz száraz a sütemény. Remekül passzol például diós muffinhoz, aminek az almától habkönnyű lesz a tésztája! Az alma emellett sütés nélküli desszertekhez is passzol, készíthetünk kekszes-krémes finomságot, vagy akár csokiba mártott almát is!

Csokiba mártott alma, kerülhet rá sópehely, darált dó és mazsola is /Fotó: Mindmegette
Csokiba mártott alma, kerülhet rá sópehely, darált dó és mazsola is /Fotó: Mindmegette

A csokiba mártott alma ráadásul olyan édesség, amit a gyerekkel együtt is el lehet készíteni. Remek játék, hiszen a gyerekek maguk választhatják ki, mit szórnak a hurkapálcára vagy húsnyársra tűzött almaszeletekre. Kerülhet rá sópehely, darált dió, mandula vagy akár pisztácia is, sőt aszalt gyümölcsökkel, mazsolával, áfonyával vagy felkockázott datolyával is dekorálhatjuk ezt az egyszerű és gyorsan elkészülő desszertet. Akár ebéd után, akár uzsonnára is szuper választás. A recept ráadásul tényleg pofonegyszerű és alig három-négy dolog kell csak hozzá!

Így készül a csokiba mártott alma, a gyors édesség!

Hozzávalók:

  • 1 db alma
  • 1,5 tábla étcsokoládé
  • olaj

A díszítéshez:

  • sópehely
  • darált dió
  • mazsola

Elkészítés:

  1. Az almát megmossuk és felkarikázzuk félcentis szeletekre. A magházat egy kis méretű pogácsaszaggatóval eltávolítjuk a szeletek közepéből.
  2. Az almakarikákat felszúrjuk egy kihegyezett hurkapálcikára vagy fából készült húsnyársra.
  3. Az étcsokit kockákra törjük, mikróban egy-két perc alatt felolvasztjuk. Hozzákeverünk egy-két teáskanál olajat.
  4. Egy vágódeszkát betakarunk sütőpapírral.
  5. Az almaszeleteket bekenjünk az olvasztott csokival és a sütőpapíros deszkára helyezzük.
  6. Ízlés szerint díszíthetjük sópehellyel, darált dióval, mazsolával, vagy bármi mással.
  7. Hűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni.

Borítókép: Mindmegette

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.