Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Epres blondie
Farsangi szalagos fánk
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Zsemlegombóc
Dödölle - az eredeti recept
Vadas marha
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus grízgaluska leves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Desszert

Sütisuli: így lesz ellenállatlanul finom a klasszikus nagyiféle hatlapos süti

Hatlapos sütemény receptje
A klasszikus hatlapos süti egy igazi nosztalgiadesszert, hiszen ez a finomság mindig is a nagyik egyik kedvenc specialitása volt. Gyerekként olyannyira imádtuk, hogy a süti iránti szeretetünk még felnőtt korban is megmaradt. Ha szeretnétek felidézni a hatlapos régi ízvilágát, akkor ebben a receptben nem fogtok csalódni. Kár lenne kihagyni, hiszen Farkasinszki Ildikó, a Mindmegette Sütisuli sorozatában most meg is mutatja hogyan készül.

Sütisuli néven futó sorozatunk azért indult, hogy a segítségetekre legyünk a desszertkészítésben. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója könnyen és érthetően vezet be benneteket a süteménykészítés rejtelmeibe. Most olyan alaptechnikákat tanulhattok meg, melyek segítségével magabiztosan álltok majd neki a desszertek elkészítésének.

A nyáron már megtanultunk epres joghurttortát, málnás charlotte -ot, túrótortát és lúdláb tortát is készíteni, voltak sütés nélküli finomságok, mint például trifle nyári gyümölcsökkel, vagy epres joghurttorta ribizlivel megpakolva. Mivel a nyár a grillezés szezonja is, Ildikó hozott egy igazi különlegességet is: egy meggyes pite receptet, amit grillsütőben is el lehet készíteni! Most pedig egy igazi klasszikussal érkezünk, ami nem más, mint a hatlapos sütemény.

Ha nem szorít az idő és van legalább másfél órád, ráadásul még sütni is van kedved, akkor vétek lenne kihagynod ezt a fantasztikus hatlapos süti receptet. Hétvégére (is) kiváló választás a desszert gyanánt a főétel után, hiszen a kicsik és nagyok körében igen népszerű.

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 csomag szalalkali
  • 5 dkg porcukor
  • csipet só
  • 15 dkg mangalica zsír vagy kacsazsír
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1,5 dl tej

A kakaós krémhez:

  • 2 db tojássárgája
  • 33 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg finomliszt
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 liter tej
  • 10 dkg vaj

A hatlapos sütemény pontos receptjét itt találod >>>

GRILL-ÁZS SÜTISULI

Farkasinszki Ildikó 2018. október 26-án indította el a Grill-ázs Sütisulit. A workshopok általában péntek délután 15 órakor kezdődnek, kivétel szombaton, akkor délelőtt 10-kor. Mindig egy-egy téma köré épülnek fel, és alkalmanként 4-5 féle sütemény, desszert készül. Az aktuális workshopokat megtaláljátok a Grill-azs.hu oldalon.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.