A legegyszerűbb, ha téli fűszerekkel (szegfűszeggel, fahéjjal, szerecsendióval) ízesített sütőtökpürét készítesz, és kevert tésztába forgatod. Mivel a tök eleve édes, a süteményhez kevesebb cukor kell, tehát kalóriából is kevesebbet tartalmaz. A masszát tetszésed szerint megsütheted tepsiben és muffin-, kuglóf- vagy tortaformában. Még finomabb lesz a sütid, ha pl. citromos mázzal megkened vagy valamilyen öntettel kínálod.
Kardamomos-sütőtökös muffin >>>
Igazán selymes és krémes panna cottát készíthetsz sütőtökpüréből. Tökmagos ropogóssal megbolondítva zseniális őszi desszert, csodás vendégváró.
Sütőtökös panna cotta tökmagropogóssal >>>
A sütőtökpürét képlékenyre gyúrhatod kekszmorzsával és darált dióval vagy mogyoróval, valamint egy kevés lekvárral, majd mézeskalácsfűszer-keverékkel ízesítheted. Kóstold meg, és szükség esetén adj hozzá némi cukrot vagy édesítőszert. Végül formázz golyókat a masszából, és hempergesd kókuszreszelékbe.
Amerikában elképzelhetetlen a Halloween sütőtökös pite nélkül. Igaz, hogy kissé munkaigényes, mert a tésztát elő kell sütni, de megéri a fáradságot.
Egy másik amerikai klasszikus, a sajttorta is fantasztikusan párosítható a sütőtökkel. A fűszeres sütőtökpürét egyszerűen keverd a sajtkrémhez, de akár a tortára is kenheted. Az egyik legfinomabb őszi finomság!
Süthetsz sütőtökös-tökmagos rétest is: ekkor vastagabban kend a pürét a tésztalapra, mint a piskóta esetén.
Sütőtökös rétes pirított tökmaggal >>>
Készítsd krémet sütőtökpüréből a szokásos módon megsütött piskótalapra vagy tölteléknek piskótatekercsbe! Feldobhatod a tölteléket, ha a pürébe finomra aprított natúr tökmagot keversz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.