A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csikós tokány recept
Csikós tokány
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mákos guba  recept
Mákos guba
Desszert

Szuperolcsó és gyors őszi csemege: almából készül az isteni fogás

Szuperolcsó és gyors finomság készíthető almából /Fotó: Shutterstock
Ősszel nemcsak a sütőtök vagy a szőlő, hanem az alma sem hiányozhat az asztalról. Ez a gyümölcs mennyei magában, akár uzsonnára, akár nassolnivalónak, de remek süteményekbe, levesekbe, sőt sült húsok mellé is.

Az alma mindig is az olcsó gyümölcsök közé tartozott, így ha szeretnénk pár forintból valami finom desszertet készíteni ősszel, akkor ez a nyerő recept! Nincs szükség hozzá másra, csak almára és néhány fűszerre és kész is a sült őszi almás csemege, melyet egy TikTok-felhasználó készített el.

Szuperolcsó és gyors finomság készíthető almából /Fotó: Shutterstock
Szuperolcsó és gyors finomság készíthető almából /Fotó: Shutterstock

Így készül az őszi almás csemege!

  1. Öt darab almát megmosunk, meghámozunk, kicsumázunk és félbevágunk. Az almákat ezután sütőedénybe tesszük.
  2. Három csomag vaníliás cukrot összekeverünk egy kis fahéjjal és egy késhegynyi szerecsendióval. Adhatunk hozzá darált diót, ízlés szerint mézeskalács fűszerkeveréket vagy forralt bor fűszert is. A cukros keverékkel jó alaposan megszórjuk az almákat.
  3. A sütőedénybe, az almák köré öntünk egy kis citromlevet és egy kevés vizet, majd 200 Celsius-fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.