Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Desszert

Nyári csábítás: vaníliakrémes meggyes pite

A meggyes pitét sokféleképpen készíthetjük és úgy tűnik, soha nem fogyunk ki a receptekből. Most egy krémes finomságot hoztunk, amivel garantáltan mindenkinél nagy sikered lesz.

Az almás pite mellett a másik nagy kedvenc a meggyes, és mi mást is készíthetnék így meggyszezonban? Egy különleges, krémes receptet mutatunk, ami akár szülinapi tortaként is megállja a helyét. Amire szükséged lesz: egy 20-22 centi forma és sok-sok finom meggy!

Vaníliakrémes meggyes pite / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Vaníliakrémes meggyes pite / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 1 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • tejföl

A töltelékhez:

  • 3 nagyobb tojás
  • 20 dkg tejföl
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek. keményítő
  • 20 dkg meggy

Elkészítése:

  1. Összemorzsoljuk a vajat a liszttel és a porcukorral, hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. Hideg helyen egy órán át pihentetjük.
  2. Utána enyhén lisztezett felületen akkorára nyújtjuk, hogy kibélelhessük vele a tortaformánkat úgy, hogy az oldalfalakra is jusson. Teszünk rá egy sütőpapírt, arra valami nehezéket, majd 180 fokos sütőben körülbelül 10 percig elősütjük.
  3. Habosra keverjük a három egész tojást. Hozzávegyítjük a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a keményítőt, jó alaposan összekeverjük (a legjobb robotgéppel).
  4. Az elősütött tésztára szórjuk a kimagozott meggyet, ráöntjük a tejfölös, cukros tojást. 175 fokos sütőben még körülbelül fél óráig sütjük.

(Borítókép: Vidék íze magazin)

10 ZSENIÁLISAN FINOM NYÁRI PITE, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.