Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Desszert

Nyári csábítás: vaníliakrémes meggyes pite

A meggyes pitét sokféleképpen készíthetjük és úgy tűnik, soha nem fogyunk ki a receptekből. Most egy krémes finomságot hoztunk, amivel garantáltan mindenkinél nagy sikered lesz.

Az almás pite mellett a másik nagy kedvenc a meggyes, és mi mást is készíthetnék így meggyszezonban? Egy különleges, krémes receptet mutatunk, ami akár szülinapi tortaként is megállja a helyét. Amire szükséged lesz: egy 20-22 centi forma és sok-sok finom meggy!

Vaníliakrémes meggyes pite / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Vaníliakrémes meggyes pite / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 1 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • tejföl

A töltelékhez:

  • 3 nagyobb tojás
  • 20 dkg tejföl
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek. keményítő
  • 20 dkg meggy

Elkészítése:

  1. Összemorzsoljuk a vajat a liszttel és a porcukorral, hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. Hideg helyen egy órán át pihentetjük.
  2. Utána enyhén lisztezett felületen akkorára nyújtjuk, hogy kibélelhessük vele a tortaformánkat úgy, hogy az oldalfalakra is jusson. Teszünk rá egy sütőpapírt, arra valami nehezéket, majd 180 fokos sütőben körülbelül 10 percig elősütjük.
  3. Habosra keverjük a három egész tojást. Hozzávegyítjük a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a keményítőt, jó alaposan összekeverjük (a legjobb robotgéppel).
  4. Az elősütött tésztára szórjuk a kimagozott meggyet, ráöntjük a tejfölös, cukros tojást. 175 fokos sütőben még körülbelül fél óráig sütjük.

(Borítókép: Vidék íze magazin)

10 ZSENIÁLISAN FINOM NYÁRI PITE, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.