Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Diéták

5 barna étel, amiből többet kellene enned

étcsokoládé
Hogy miért együnk barna színű ételeket? Mert egészségesek és finomak. Vizsgáljunk meg közülük ötöt egy kicsit közelebbről!

A színekre sokféle rendszer épül, ami nem véletlen, ugyanis különböző energiájuk, hangulatuk és hatásuk van. Létezik egy úgynevezett színdiéta is, a módszer arra szolgál, hogy színek energiáját kihasználva, sok zöldség és gyümölcs segítségével szabaduljunk meg pár kilótól.

A színdiéta ad egyfajta tudatosságot is, hogy jobban figyelj arra, milyen (színű) ételeket fogyasztasz és hogyan kombinálod ezeket. Mi most diétától függetlenül felosztottunk néhány ételt színek szerint és eláruljuk nektek a jótékony hatásaikat. A múlthéten a citromsárgával foglalkoztunk, most pedig a zöld következik.

A barna nyugtató, kiegyenlítő, harmonikus hatásáru szín. A föld színe, ebből adódik anyaság, gondoskodás, termékenység, szorgalom jelentése. .Ezekhez kapcsolódnak a barna ételek egészségre gyakorolt hatásai is.

Barnarizs – A legkönnyebben emészthető gabona

A szakemberek szerint, ha semmi mást nem fogyasztanánk, mint barna rizst, akkor se lenne semmi bajunk, olyan sok vitamint, ásványi anyagot, rostot és fehérjét tartalmaz, és legalább olyan tápláló, mint az anyatej. Ez a legkönnyebben emészthető gabonaféleség. Remek méregtelenítő, tisztítja a beleket és eltakarítja a lerakódott salakanyagokat. Nyugtatja az idegeket, kimerültség, stressz és fáradékonyság esetén is segítséget nyújthat. A keringési zavarokra is jó hatással van, sőt a magas vérnyomás ellen is ajánlják.

Hajdina – Magas vérnyomás ellen hatékony

Remek húspótló, mivel sok benne a fehérje. Gazdag a rutin nevű ásványi anyagban, ami nagyon hatékony magas vérnyomás ellen. Glikémiás indexe alacsony, így cukorbetegek, inzulinrezisztensek diétájába is érdemes beépíteni. Nagyon jót tesz az emésztésnek, tisztítja a beleket, növeli az étvágyat, és segítséget nyújthat a hasmenés kezelésében. Mivel nagyon gyorsan nő, nem szükséges gyakran permetezni, így az egyik leginkább vegyszermentes élelmiszernek mondható.

Keserű csokoládé – Hatásos szívkoszorúér betegségek ellen

A benne található fitokémiai anyagok segítenek megnyitni az ereket és csökkenteni a vérnyomást. Az étcsokoládé rendszeres (mérsékelt) fogyasztása csökkentheti a szívkoszorúér-betegség, a cukorbetegség és a stroke kialakulásának veszélyét is. Igen magas az antioxidáns tartalma, gazdag rostokban, vasban, magnéziumban és más nyomelemekben is. Fontos, hogy olyan keserű csokoládét válassz, ami legalább 60%-os kakaótartalommal rendelkezik.

Teljes kiőrlésű kenyér – Csökkenti a korai halál kockázatát

Valódi, teljes kiőrlésről akkor beszélhetünk, ha az adott termék érintetlen, egész, vagy olyan darált, feltört, pelyhesített gabonaféléből készül, amelyben megtalálható az endospermium, a korpa és a csíra. Rengeteg benne a magnézium, ami létfontosságú a szív, az agy és a csontok számára. A legfrissebb kutatások szerint azok, akik napi három alkalommal ettek teljes kiőrlésű gabonafélét 20 százalékkal csökkentették a korai halál kockázatát azokhoz képest, akik csak naponta egy adagot fogyasztottak. Ráadásul 14 százalékkal csökkentették a rák, és 25 százalékkal a szívroham kockázatát. Mindemellett a teljes kiőrlésű termékek a látásunkat is óvják a magas E-vitamin, cink és niacin tartalmuknál fogva.

Dió – Csökkenti a daganatos betegségek rizikóját

A dióban B- és E-vitaminok, réz, mangán, cink, magnézium, kalcium, kálium és szelén is megtalálható, valamint jótékony hatású omega-3 zsírsavakat is tartalmaz. Rendszeres fogyasztása csökkentheti bizonyos daganatos betegségek, így a prosztata- és az emlőrák rizikóját, de normalizálja a vérnyomást és a koleszterinszintet is Naponta néhány szemet érdemes elfogyasztani belőle, vagy más csonthéjasokból.

5 NARANCSSÁRGA ÉTEL, AMIBŐL TÖBBET KELLENE ENNED >>>
4 FEHÉR ÉTEL, AMIBŐL TÖBBET KELLENE ENNED >>>
5 PIROS ÉTEL, AMIBŐL TÖBBET KELLENE ENNED >>>
5 ZÖLD ÉTEL, AMIBŐL TÖBBET KELLENE ENNED >>>
5 SÁRGA ÉTEL, AMIBŐL MINÉL TÖBBET KELLENE ENNED! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.