Salátát nem csak fejes salátából vagy jégsalátából készíthetsz, használhatsz hozzá egy csomó más növényt is, például bébispenótot vagy rukkolát. A legjobb, ha több félét is raksz bele egyszerre, így izgalmasabb lesz az összhatás. A friss piaci a legfinomabb, de a zöldséges pultoknál lehet kapni zacskózott változatot is, az is jól jöhet.
Salátakészítésnél a citromlé az ecet és az oliva olaj a legelterjedtebbek, de érdemes különleges olajokban is gondolkodni, mert bár kicsit drágábbak, de nagyon fel tudják dobni az ételt. Ilyen például a tökmagolaj és a dióolaj. A legjobb, ha többféle is van otthon és mindig más milyet öntesz a salátádra, így nem fogod megunni!
Érdemes különböző magokat is szórnod a salátádba, mert nagyon fel tudják dobni az ízét ráadásul sokkal táplálóbbá is teszik. Napraforgómag, csiamag, mandula, dióbél, kesudió… Választék van bőven. Arról nem is beszélve, hogy ezek közül a legtöbb szuperélelmiszer, így egyébként is érdemes fogyasztani belőlük naponta néhány szemet.
Az sem mindegy ám, hogy hogyan néz ki a salátád, érdemes egy kicsit több időt eltölteni az elkészítésével és formás, vékony szeletekre vágni a hozzávalókat. Minél jobban néz ki, annál jobban fog esni, a zöldségek színes kavalkádja pedig szemrevaló látvány. Az elkészítésnél kísérletezhetsz azzal is, hogy van, amit vágsz, van, amit pedig reszelsz (például a répát). Más hatást fog kelteni és egy kicsit más íze is lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.