Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Diéták

7 zsírégető reggeli a lapos hasért

lapos has
A heti étrended hosszú távon képes csökkenteni szervezeted testzsírszázalékát. Egyes élelmiszerek pedig kifejezetten a hasi zsírpárnákat veszik célba! A megfelelő reggelikkel eredményesen mondhatsz búcsút az úszóguminak!

Lássuk, mely alapanyagokkal küzdhetsz sikeresen a nem kívánt „hurkák” ellen, vagyis mely élelmiszerek azok, amelyek értékes tápanyagaiknak és magas rosttartalmuknak köszönhetően felgyorsítják az emésztést, és nem rakódnak le a kényes részeken! Ilyenek az alacsony fehérjetartalmú hozzávalók (pl. lazac, csirke, tojás, tofu), a bogyós gyümölcsök (különösen az áfonya), valamint minden, ami zöld (pl. penót, sóska, petrezselyem, brokkoli, cukkini, zöldbab). Nemcsak finom reggeliket készíthetsz a felhasználásukkal, hanem akár a teljes napi menüt is összeállíthatod így, a lényeg, hogy egy-egy fogás legalább két zsírégető alapanyagot tartalmazzon.

Hétfő

Áfonyás-ananászos zabtál
Amitől lapos lesz a has: áfonya, zab, mandula, chiamag

Hozzávalók (1 adaghoz): * 45 g zabpehely * 1 tk chiamag * ¼ tk őrölt fahéj * 120 ml cukrozatlan mandulatej * 65 g natúr joghurt * ¼ db banán * 40 g friss ananász (cukormentes konzerv is jó) * 40 g áfonya * 1 ek szeletelt mandula

Elkészítése: Összekeverjük a hozzávalókat, majd hagyjuk állni a hűtőben egy éjszakán át. Másnap reggel ízlés szerint hidegen vagy melegen fogyasztjuk.

Kedd

Zöldséges smoothie
Amitől lapos lesz a has: áfonya, kelkáposzta, mandulavaj

Hozzávalók (1 adaghoz): * 85 g zsírszegény natúr görög joghurt (ha nincs, jó a sima is) * 1 ek mandulavaj * 50 g áfonya * 70 g friss ananász (cukormentes konzerv is jó) * 60 g kelkáposzta

Elkészítése: Az összetevőket turmixgépbe tesszük, és addig pürésítjük 170 ml vízzel, amíg lágy, smoothie-állagú italt nem kapunk. Frissen fogyaszd!

Fanny-tanács: A mandulavajat elkészítheted házilag is: késes aprítóba 200 g enyhén megpirított natúr hántolatlan mandulát teszünk, és sűrű állagúra aprítjuk 10-12 perc alatt.

Szerda

Édesburgonya tofuval és avokádóval
Amitől lapos lesz a has: avokádó, tofu, kesudió

Hozzávalók (1 adaghoz): * 1 db kisebb édesburgonya * 1 doboz füstölt tofu * ½ db avokádó * 1 ek felszeletelt sózott kesudió

Elkészítése: Az édesburgonyát megmossuk, késsel 5-6 helyen bevagdossuk, 7-800 watton betesszük a mikrohullámú sütőbe 2 percre, majd megfordítjuk. Újabb 2 perc elteltével gyengéden megnyomjuk a tetejét, és ha puhának érezzük, elkészült. Közben felkockázzuk a tofut és az avokádó húsát. A langyosra hűlt édesburgonyát felszeleteljük, egy kisebb tálba tesszük. A tetejére jöhet a tofu, amit előzőleg pár másodperc alatt a mikróban meg is melegíthetünk, majd az avokádó, végül pedig a kesudió.

Fanny-tanács: Ha több napra való adagot szeretnél egyszerre előkészíteni, akkor előre süss meg 3-4 db édesburgonyát, és felhasználásig tárold a hűtőben.

Csütörtök

Almás-fahéjas quinoasüti
Amitől lapos lesz a has: quinoa, tojás, mandula

Hozzávalók (6 adaghoz): * zsiradék a tepsihez * 60 g quinoa * 1,5 tk őrölt fahéj * ½ tk őrölt szerecsendió * 1 csipet őrölt szegfűszeg * 2 db alma * 35 g mazsola * 400 ml szójaital * 80 g juharszirup * 2 db tojás * 25 g szeletelt mandula

Elkészítése: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, majd vékonyan kikenjük zsiradékkal egy kb. 20 × 20 cm-es tepsit. Egy kis tálban összekeverjük a nyers quinoát a fűszerekkel, majd egyenletesen elosztjuk a tepsiben. Felszeleteljük az almát, és a mazsolával együtt elosztjuk a quinoa tetején. Ráöntjük a szójaitallal és a juharsziruppal elhabart tojást, majd óvatosan összeforgatjuk a hozzávalókat. Végül a tetejére szórjuk a mandulát, és kb. 60 percig sütjük. Akkor jó, ha a juharszirupos tejet szinte teljesen magába szívta. Hagyjuk kihűlni, majd éjszakára mehet a hűtőbe. Másnap felvágjuk 6 db kockára (1 db = 1 adag), és langyosra melegítjük a mikróban. Ízlés szerint natúr görög joghurttal fogyasztjuk.

Péntek

Kókuszos chiapuding gyümölcsökkel
Amitől lapos lesz a has: erdei gyümölcsök és chiamag

Hozzávalók (4 adaghoz): A pudinghoz: 400 ml kókusztej (konzerv) * 1/3 csésze chiamag * 1 tk vaníliaaroma * 1 ek méz A tetejére: erdei gyümölcs (fagyasztott is jó), mangó, kókuszpehely, szeletelt mandula

Elkészítése: A puding hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Ha nem elég édes, ízlés szerint adhatunk még hozzá édesítőszert. Ezután betesszük a hűtőbe 2 órára, de a legjobb, ha egész éjszakára bent marad. Amikor megdermedt, kiveszünk belőle 1 pohárnyit, és a tetejére szórjuk az erdei gyümölcsöket és a feldarabolt mangót, a kókuszpelyhet és a mandulát.

Fanny-tanács: Ha fagyasztott gyümölcsöt használsz, előző este vedd ki a fagyasztóból a szükséges mennyiséget, és reggelig tedd be azt is a hűtőbe.

Szombat

Lazactál tükörtojással
Amitől lapos lesz a has: lazac, tojás, avokádó, rukkola

Hozzávalók (1 adaghoz): * 1 tk vaj * 2 db tojás * 10 g rukkola * ¼ db avokádó * 55 g füstölt vadlazac * 1 db citrom * 1 csipet frissen őrölt bors

Elkészítése: A vajat serpenyőben felhevítjük, majd óvatosan ráütjük a tojásokat. A tökéletes tükörtojás kb. 6 perc alatt készül el. Ezalatt tányérra tesszük a megmosott rukkolát és a felkockázott avokádót. Mellé felszeleteljük a lazacot, ráfacsarjuk a citrom levét, és megborsozzuk. Végül a tojásokat is a tányérra csúsztatjuk.

Vasárnap

Sült zöldségek sült tojással
Amitől lapos lesz a has: brokkoli, karfiol és tojás

Hozzávalók (1 adaghoz): * ½ kisebb fej karfiol * ½ kisebb fej brokkoli * 1 gerezd fokhagyma * 1 csipet csilipehely * só * bors * 1,5 ek extraszűz olívaolaj * ½ db citrom * 1 db tojás

Elkészítése: Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A rózsáira szedett karfiolt és brokkolit egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, a csilipelyhet, ízlés szerint sót és borsot. Összeforgatjuk az olívaolajjal, majd átborítjuk az egészet egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és ráfacsarjuk a citrom levét. Időnkét megrázva a tepsit 20-30 percig sütjük. Közben feltörjük a tojást, és kiolajozott serpenyőben 3 percig sütjük, amíg a sárgája kissé össze nem áll. Ezt követően, mint a palacsintát szokás, átfordítjuk a másik oldalára, és tovább sütjük kb. 1 percig. Végül óvatosan a zöldségek tetejére csúsztatjuk.

Fanny-tanács: Előző este készítsd elő a hozzávalókat, így reggel már csak be kell tolnod az ételt a sütőbe!

MÉG TÖBB FOGYÓKÚRÁS TIPPET ÉS ÉLETMÓD TANÁCSOT TALÁLSZ A FANNY MAGAZINBAN! KERESD AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL! >>>

ÍGY GYŐZHETED LE A NASSOLÁSI VÁGYAT>>>

KÖNNYŰ 1 NAPOS DIÉTÁK - ÍGY FOGYJ LE 24 ÓRA ALATT!>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.