Sokakban még mindig erősen él az a tévhit, hogy hat után tilos bármit is enni. Nos, ez így önmagában nem igaz, de vannak, akiknek valóban a hat-hét óra az utolsó időpont, amikor még elfogyaszthatják a vacsorájukat. Lássuk, hogy is van ez pontosan.
Erre nem érdemes egy fix órát és percet kijelölnünk, hiszen még ha kiszámítható munkarendben dolgozunk is, akkor sem biztos, hogy minden napunk egyforma. Nem is kell annak lennie. A szakértők azt javasolják, hogy ahhoz, hogy az emésztőrendszerünk fel tudja dolgozni a vacsorára elfogyasztott ételt, a lefekvés előtt nagyjából 2 órával érdemes utoljára ennünk. Így nem rakódnak ránk a plusz kilók, és az éjszakai alvás is pihentetőbb lesz. Tehát annak, aki 21 óra körül már ágyban van, tényleg az este 6-7 órai vacsora lesz az ideális. Ám ha csak éjfélkor fekszünk le, akkor nem érdemes korán megvacsorázni, mert könnyen lehet, hogy még egyszer megéhezünk.
Ez az időpont persze függ attól is, hogy miyen fogást választunk vacsorára, de ebben is adunk néhány támpontot.
Ahhoz, hogy a nap végén ne legyünk farkaséhesek, egész nap oda kell figyelni a megfelelő tápanyagbevitelre. Ha napközben kiegyensúlyozott menüt fogyasztunk, kisebb az esélye, hogy a vacsoránál túlesszük magunkat.
A nap utolsó étkezése egy könnyed, mégis tápláló és laktató fogás legyen. Tartalmazzon szénhidrátot, fehérjét és zsírt is, csakúgy, mint a többi fogás, de mindenből egy kicsit kevesebbet.
Mi a helyzet a cukorral? A hozzádott cukorban gazdag élelmiszereket az egész nap folyamán kerülni kell, de a természetes cukor bevitelére is érdemes figyelni. A vacsoránknak ezekből maximum 7 g-ot szabad tartalmaznia.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.