-A napi tésztafogyasztás személyeként ne haladja meg a 80 g-ot.
-A tésztaételeket inkább ebédre válaszd, este pedig egyen némi sovány húst vagy halat friss salátával, sok zöldséggel.
- A tésztafajták közül ne a tojásosakat keresd, hanem a teljes kiőrlésű vagy a durumlisztből készült változatokat.
- A tésztaételek sokszor elképzelhetetlenek sajt nélkül, a zsíros fajtákat viszont érdemes kerülni! A pizzamozzarella alacsony zsírtartalmú, úgyhogy lehetőleg ezt válaszd. Ha mégis az erőteljesebb ízű parmezánra vágysz, 1 lapos ek-nyinál többet ne szórj belőle az ételre!
- Minél több zöldséggel kombinálod a tésztaételt, az annál egészségesebb lesz. A jól bevált paradicsom mellett bátran használj például kínai kelt, kelbimbót, brokkolit, bébirépát, paprikát, hagymát, zöldbabot vagy bármelyiket a kedvenc zöldségeid közül!
- Ne fukarkodj a friss zöldfűszerekkel! Az oregánó, a bazsalikom és a petrezselyemzöld különösen finom a tésztaételekhez.
- A bolti töltött tésztákkal bánj óvatosan, mert igen magas lehet a kalóriatartalmuk. Mindig olvasd el a csomagolásukon lévő tájékoztatót!
1. nap
(A receptek 1 személyre szólnak!)
Reggeli: Szeletelj fel 50 g mozzarellát és 1 db paradicsomot, csepegtess rá ½ ek olívaolajat, borsozd meg, és fogyaszd el 2-3 db korpás keksszel.
Ebéd: Zöldséges tésztasaláta
Párolj meg 80 g rózsáira szedett brokkolit 250 ml zöldségleves-alaplében, majd csepegtesd le. A levesből 50 ml-nyit fogj fel. Kockázz fel 50 g főtt sonkát, karikázz fel 1 db újhagymát. Csepegtess le 30 g konzerv bébikukoricát. Sós vízben főzz ki 50 g teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát, majd szűrd le. A félretett zöldséglevest forrald fel, és kézi habverővel keverj hozzá 1-1 ek balzsamecetet és olívaolajat. Ízesítsd cseppnyi mézzel, némi frissen őrölt borssal és sóval. A tésztát tegye egy tálba, forgasd össze a zöldségekkel, majd a dresszinggel.
Energiatartalom: 300 kcal
Vacsora: Vegyes saláta tonhallal
2. nap
Reggeli: Keverj össze 60 g natúr joghurtot 1 ek pirított mandulával, 1 ek apróra vágott aszalt gyümölccsel és 2 ek zabpehellyel
Ebéd: Fokhagymás-ricottás sült tészta
Sós vízben főzz ki 65 g teljes kiőrlésű pennét. Piríts meg 1 tk olívaolajon 1 gerezd apróra vágott fokhagymát, majd fonnyassz meg rajta 50 g felcsíkozott kínai kelt. Tedd át egy tálba, keverd össze a 80-90 ml sűrített paradicsommal és 15 g ricottával, valamint a tésztával. Egy kisebb tepsit vékonyan kenj ki olívaolajjal, öntsd bele a tésztát, majd szórd meg 10 g reszelt pizzamozzarellával. Süsd 175 fokon addig, amíg a sajt egy picit meg nem pirul. Tálalás előtt díszítsd 1-2 szem felkarikázott olajbogyóval.
Energiatartalom: 340 kcal
Vacsora: Vegyes saláta 1 szelet grillezett csirkemellel
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.