A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Diéták

Kánikula idejére: itt a rumos meggy parfé, a tökéletes hűsítő desszert

Nyáron mi másra is vágynánk jobban, mint egy üdítő, friss, hideg gyümölcsös fagylaltra. Nos, ez a rumos meggy parfé pont ezt a vágyunkat elégíti ki, aminek zsenialitása egyszerűségében rejlik. Kánikula alatt kötelezően ajánlott desszert, de az év többi részében is számolhatsz vele, ha egy különleges fagyiszerű ínyencségre vágysz.

A rumos meggy parfé azon túl, hogy mennyeien könnyű, hűsítő és gyümölcsös, már az előző nap elkészítheted. Sőt, ha hibátlan végeredményt szeretnél, a hűtésre érdemes legalább 24 órát szánni. Az elkészítése egyáltalán nem időigényes, de még különösebb cukrásztehetségre sincs szükség. A nyári melegben, kerti partik vagy egyéb bulik alkalmával is bevethető, hiszen ki tudna nemet mondani ennek a jeges finomságnak a kánikula kellős közepén. Ha desszertre vágysz, a megszokott krémes piskóták helyett inkább ezt a rumos meggy parfét készítsd el. A gyerekek is imádni fogják – persze csak az alkoholmentes verzióját, a gyümölcsöket pedig kedvedre variálhatod.

/Fotó: Móricz István - Mindmegette
/Fotó: Móricz István - Mindmegette

Farkasinszki Ildikó a Mindmegette Süti-suli keretében most ennek a csodás parfénak az elkészítését mutatja be. Kövesd figyelmesen az instrukciókat, hogy neked is legyen egy tuti hűsítő finomságod a meleg napokra.

Rumos meggy parfé hozzávalói:

  • 15 dkg meggy kimagozva (plusz néhány szem a tálaláshoz)
  • 2 dl rum
  • 1,75 dl tejszín (35%-os)
  • 2 db tojás (nagy méretű, szalmonella ellen kezelt)
  • 6 dkg porcukor
  • 5 dkg hántolt mandula

A RUMOS MEGGY PARFÉ PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>>

GRILL-ÁZS SÜTISULI

Farkasinszki Ildikó 2018. október 26-án indította el a Grill-ázs Sütisulit. A workshopok általában péntek délután 15 órakor kezdődnek, kivétel szombaton, akkor délelőtt 10-kor. Mindig egy-egy téma köré épülnek fel, és alkalmanként 4-5 féle sütemény, desszert készül. Az aktuális workshopokat megtaláljátok a grill-azs.hu oldalon.

Borítókép: Móricz István - Mindmegette

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.