A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Diéták

Kánikula idejére: itt a rumos meggy parfé, a tökéletes hűsítő desszert

Nyáron mi másra is vágynánk jobban, mint egy üdítő, friss, hideg gyümölcsös fagylaltra. Nos, ez a rumos meggy parfé pont ezt a vágyunkat elégíti ki, aminek zsenialitása egyszerűségében rejlik. Kánikula alatt kötelezően ajánlott desszert, de az év többi részében is számolhatsz vele, ha egy különleges fagyiszerű ínyencségre vágysz.

A rumos meggy parfé azon túl, hogy mennyeien könnyű, hűsítő és gyümölcsös, már az előző nap elkészítheted. Sőt, ha hibátlan végeredményt szeretnél, a hűtésre érdemes legalább 24 órát szánni. Az elkészítése egyáltalán nem időigényes, de még különösebb cukrásztehetségre sincs szükség. A nyári melegben, kerti partik vagy egyéb bulik alkalmával is bevethető, hiszen ki tudna nemet mondani ennek a jeges finomságnak a kánikula kellős közepén. Ha desszertre vágysz, a megszokott krémes piskóták helyett inkább ezt a rumos meggy parfét készítsd el. A gyerekek is imádni fogják – persze csak az alkoholmentes verzióját, a gyümölcsöket pedig kedvedre variálhatod.

/Fotó: Móricz István - Mindmegette
/Fotó: Móricz István - Mindmegette

Farkasinszki Ildikó a Mindmegette Süti-suli keretében most ennek a csodás parfénak az elkészítését mutatja be. Kövesd figyelmesen az instrukciókat, hogy neked is legyen egy tuti hűsítő finomságod a meleg napokra.

Rumos meggy parfé hozzávalói:

  • 15 dkg meggy kimagozva (plusz néhány szem a tálaláshoz)
  • 2 dl rum
  • 1,75 dl tejszín (35%-os)
  • 2 db tojás (nagy méretű, szalmonella ellen kezelt)
  • 6 dkg porcukor
  • 5 dkg hántolt mandula

A RUMOS MEGGY PARFÉ PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>>

GRILL-ÁZS SÜTISULI

Farkasinszki Ildikó 2018. október 26-án indította el a Grill-ázs Sütisulit. A workshopok általában péntek délután 15 órakor kezdődnek, kivétel szombaton, akkor délelőtt 10-kor. Mindig egy-egy téma köré épülnek fel, és alkalmanként 4-5 féle sütemény, desszert készül. Az aktuális workshopokat megtaláljátok a grill-azs.hu oldalon.

Borítókép: Móricz István - Mindmegette

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.