A spenót bámulatos tulajdonságokkal rendelkezik: antioxidánsokat, vitaminokat, vasat, Q10 koenzimet tartalmaz, ráadásul csak igen kevés kalória van benne. Hatékonyan megelőzhető vele az ízületi gyulladás, a csontritkulás és a különféle szívbetegségek.
A brokkoli valóban gyógyszernek minősül. Kutatások bizonyítják: rákellenes anyagokat tartalmaz, sőt, csökkenti a gyomorfekély, a szívbetegségek és a csontritkulás kialakulásának esélyét. Csodás hatása valószínűleg annak köszönhető, hogy négyszer több C-vitamint, ötször több kalciumot és kétszer annyi vasat tartalmaz, mint közeli rokona, a karfiol. Mindemellett folsav, magnézium, látásjavító A- és véralvadást segítő K-vitamin is van benne.
Akár a szárazbab, akár a friss zöldbab jót tesz a szívnek, ugyanis koleszterincsökkentő rostokat, káliumot és B-vitamint tartalmaz. Emellett rengeteg alacsony zsírtartalmú fehérje található benne.
Kitűnő segítség lehet a szívbetegségek megelőzésében, ugyanis antioxidánsokat és olyan vízben oldodó rostokat tartalmaz, amelyek csökkentik a koleszterinszintet. Ha reggelire zabkását fogyasztasz, sokáig nem éhezel meg újra, mert az stabilizálja a vércukorszintet. Ebből adódóan a cukorbetegség megelőzésében is szerepet kaphat. Tartalmaz még szelént, amely rákellenes ásványi anyagként ismert.
A vörös áfonya brokkolinál ötször több antioxidánst tartalmaz. Már tudományos kutatások is igazolják, az ebben a gyümölcsben lévő gyógyító anyagok úgy működnek, mint a probiotikumok: segítik megelőzni a fekélyeket, a vesekövet és a fogszuvasodást. Emellett csökkenthetik a szívroham és a daganatos megbetegedések előfordulásának esélyét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.