A cékla kiváló vérképző, noha vastartalma nem nagyobb, mint más növényeké, ám a szervezet a céklából sokkal jobban tudja hasznosítani a benne található nyomelemeket.
A céklalé sárgarépalével keverve kitűnő májtisztító, főként a májban felhalmozódó zsír lebontását segíti elő. A túlzott alkoholfogyasztás negatív hatásait is segíthet ellensúlyozni a céklalé rendszeres fogyasztása.
Mivel jelentős mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaz - céklából - és uborkából vagy sárgarépából- készült ital segít megelőzni, vagy, ha már elkaptuk, leküzdeni a náthát és az influenzát.
A cékla szerteágazó gyógyhatását a benne található számos vitaminnak és ásványi anyagnak köszönheti. Mindenekelőtt sok káliumot tartalmaz, ami hozzájárul a test fiziológiai táplálásához, az izmok és az állóképesség növeléséhez, de ezenkívül gazdag még kalciumban, foszforban, vasban, nátriumban, kénben, valamint az antioxidáns tulajdonságú A-, B- és C-vitaminokban.
A méregdrága búzafűlé helyett, céklalével is tarthatunk tisztítókúrát, rendszeres fogyasztásával közérzetünk javulni fog, savtúltermelésből származó gyomorpanaszaink pedig megszűnnek. Enyhe hashajtó hatása is jótékony lehet.
A céklában található egy boron nevű ásványi anyag is, mely bizonyított afrodiziákum.
A cékla nitrátban gazdag. Az emberi szervezetben a nitrát nitrogén-oxiddá alakul, amely segít kitágatani az ereket. 2-2,5 deci céklalé fogyasztása órákra rendbe teheti a vérnyomásodat .
A cékla bizony jóval több, mint savanyúság! Nem csak köretnek és rizottóhoz kiváló, de csodálatos sütemény alapanyag - a csokoládéval mennyei párost alkotnak! - csokoládétortához, muffinhoz, brownie-hoz például kiválóan passzol!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.