A vajban rengeteg a telített zsír, ami növeli a koleszterinszintet és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Így ha eddig vajjal pároltad a húsokat vagy a zöldségeket, itt az ideje, hogy áttérj az olívaolajra vagy a kókuszolajra!
Meglepő, de az egyik legnépszerűbb savanyúságot sem ajánlott 50 felett fogyasztani. A kovászos uborka ugyanis több mint 1000 mg nátriumot tartalmaz, ami nagyon rosszat tesz a vérnyomásnak. Szóval a vasárnapi csirkepörkölt mellé válassz inkább tejfölös uborkasalátát a kovászos változat helyett!
A bacon tele van sóval és zsírral, így nagyban növeli a szívbetegség és a stroke kialakulásának kockázatát. Persze, néha-néha ehetsz belőle pár falatot a rántotta mellé, de a legjobb (sajnos) az, ha 50 év fölött ezt a finomságot teljesen elhagyod.
Bizony, a krumplit is hanyagolnod kell - pláne az olajban sült burgonyát bacon chips-szel. A krumpliban ugyanis keményítő található, aminek magas a glikémiás indexe, emiatt pedig növeli a szervezet inzulin szintjén.
Igaz, az ínycsiklandó nyári gyümölcs gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bír és tele van antioxidánsokkal, ezek mellett viszont rengeteg cukrot is tartalmaz. Ráadásul, ha túl sokat fogyasztasz belőle, gyomorfájást, hányingert és puffadást is okozhat.
Az előre csomagolt zöldségek egyéb összetevőket, például fűszeres szószokat, és meglepően sok sót is tartalmazhatnak, amitől a zöldség-mix már korántsem olyan egészséges, mint gondolnád. Szóval, ha 50 fölött friss zöldségeket eszel, vagy legalább alaposan áttanulmányozod az előre csomagolt zöldségek összetevőit, nagyon sokat tehetsz az egészségedért.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.