Dödölle - az eredeti recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Babgulyás
Hagymás rostélyos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Zsemlegombóc
Klasszikus kuglóf
Mákos guba
Finomfőzelék
Epres blondie
Vadas marha
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal
Dubarry-csirkemell
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt
Kínai szezámmagos csirke
Egészséges

5 étel, amit nem mosol meg, pedig kellene!

Sárgadinnye
Azt mindenki tudja, hogy az almát, a paprikát vagy az uborkát fogyasztás előtt meg kell mosni. Vannak azonban olyan ételek, melyekről nem is gondolnád, hogy a héjuk tele lehet baktériumokkal. Egy rövid listával segítünk elkerülni a fertőzést és az ételmérgezést.

1. Citrom és narancs

A legtöbben azt gondolják, teljesen felesleges megmosni a citrusokat, hiszen úgyis megpucoljuk őket. A gond viszont éppen a hámozással van, olyankor ugyanis könnyen átragasztjuk a héjon lévő kórokozókat a gyümölcshúsra. A tanulság: pucolás előtt mindig mosd meg a citromot és a narancsot!

2. Avokádó és sárgadinnye

Az avokádóval is hasonló a helyzet: amikor felvágjuk, hogy eltávolítsuk a magját, a héjon lévő baktériumokat és tartósítószereket egyenesen a gyümölcsbe juttatjuk. A sárgadinnyénél szintén!

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock


3. Dobozos üdítők

Te is törölgeted a dobozos üdítők és energiaitalok száját? Helyesen teszed, ugyanis az üdítők tetején könnyen megül a kosz, hamar megtelepszenek rajta a baktériumok. Az italokat ráadásul hosszú időn át szállítják és tárolják, ki tudja, milyen körülmények között. Ezért mindig tisztítsd meg az üdítősdobozokat egy nedves papírtörlővel, vagy öntsd ki belőlük az italt egy pohárba.

4. BIO EPER

Bár a bio epret nem kezelik vegyszerekkel, ez nem jelenti azt, hogy fogyasztás előtt ne kéne alaposan megmosni. A leszedésnél és a szállításnál ugyanis sokféle szennyeződés baktérium kerülhet rájuk.

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock

5. Konzervek, lekvárok, befőttek

A konzervek, a lekvárok és a befőttek évekig, akár évtizedekig is elállhatnak, így mindenképpen tiszítsd meg a külső felületüket, mielőtt kinyitod őket. A rajtuk lévő szennyezés ugyanis a nyitás pillanatában belekerülhet az ételbe. Hogy ezt elkerüld, szappanos vízzel öblítsd át mindig!

Játssz a Mindmegettével! Válogass olvasóink legjobb nyári receptjeiből, szavazz a kedvenceidre, és nyerj 50 000 Ft-ot!

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.