Mielőtt azonban jobban belemennénk az egészségügyi előnyökbe, fontos tudni, hogy az eper fán terem, a szamóca pedig alacsony bokrokon. Ennek ellenére a szamócát is gyakran hívjuk epernek. A két gyümölcs neve okoz ugyan némi zavart, a következő tulajdonságokban azonban tökéletesen megegyeznek: finomak, táplálóak és egészségesek. Ez utóbbi nemcsak a gyümölcsökre igaz, hanem a levelükre is. Nézzük, melyik mire jó!
Hogyan készül a tea?
A friss leveleket áztasd be forró vízbe, hagyd állni egy órán kereszül, miután kihűlt, szűrd le.
Hogyan készül a tea?
Egy evőkanál szárított eperlevélre önts 2,5 dl forró vizet, hagyd állni 10 percig, majd szűrd le a teát.
(Forrás: Metropol)
Borítókép: Shutterstock
Tisztelt Olvasóink!
Amennyiben érdeklődését a témával kapcsolatban felkeltettük, ajánljuk figyelmébe a Figyelő rendezvénysorozatát, ahol az egészséggel és az életmóddal foglalkozunk. A május 28–29-i kétnapos konferencián olyan fontos témákról is szó lesz egyebek között, mint a paradigmaváltás az egészségügyben, a gyógyszeripar kitörési pontjai, a mesterséges intelligencia szerepe és a korszerű táplálkozás, életvitel. Előadóink az ágazat vezető szereplői. A Mediaworks Hungary Zrt. Csak egészség legyen című konferenciájára jegyek még kaphatók az alábbi címen: https://rendezveny.figyelo.hu/
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.