Sárgaborsóleves füstölt hússal
Zsemlegombóc
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Epres blondie
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus grízgaluska leves
Dödölle - az eredeti recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tojásos nokedli fejes salátával
Csupacsokis brownie
Klasszikus kuglóf
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell
Egészséges

5 húsfajta, melytől fiatalabb és egészségesebb leszel

Az, hogy megöregszünk, az élet velejárója - de ez még nem jelenti azt, hogy öregnek és fáradtnak kell látszanunk és rosszul kell éreznünk magunkat. Összegyűjtöttünk hát 5 húsfajtát, melyeket, ha rendszeresen fogyasztunk, frissebbnek és fiatalabbnak fogjuk érezni magunkat.

Bárány az egészséges szívért és szemért

A bárányhúsnak magas a fehérjetartalma, amely fontos szerepet játszik az öregedő sejtek regenerálódásában. Gazdag B-vitamin forrás, többek között B12-vitamint találunk benne, amely az egészséges szív szempontjából fontos. A bárányban található szelén megvédi a szemet a betegségektől, a szívet az izomkárosodástól. A bárány egyben kénforrás is, segít az erős haj és köröm megőrzésében.

Bárányragu >>>
Bárányragu >>>

A hering fontos öregedésgátló étel

Magas omega-3-zsírsav-tartalmának köszönhetően a hering rendkívül hatékony gyulladásgátó, így megelőzi és enyhíti a gyulladásos tüneteket, csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, megóvja az emlékezőtehetséget. A fehérjében gazdag élelmiszer tartalmaz még sok vitamint - zsírban oldódó A-, D- és E-vitamint, valamint vízben oldódó B-vitaminokat.

A csirke megelőzi a ráncok kialakulását

A csirke remek fehérjeforrás, így hozzájárul a szervezet sejtjeinek növekedéséhez és regenerálódásához, és ha levesszük a bőrét, a zsírtartalma is csekély. A nagy szeléntartalomnak köszönhetően megelőzi a ráncok kialakulását és segít megőrizni a ragyogó hajat. A csirke tartalmaz még vasat és cinket, amelyekkel az energiaszintet növeli és az immunrendszert erősíti. A csirkemell elsősorban B6-vitaminban gazdag, amely megvédi a szívet.

Csirkemell édesburgonya- és krumplipürével >>>
Csirkemell édesburgonya- és krumplipürével >>>

Lazac a szép bőrért és hajért

A lazac a legjobb omega-3-zsírsav-forrás a természetben, főleg egyedülálló dokozahexaénsav-forrás is. E zsírzsavak arról ismeretesek, hogy csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek esélyét. Emellett hatékonyan tartják fiatalon a bőrt és a hajat. Az esszenciális zsírsavak gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkeznek, ez hasznos az ízületi gyulladások esetében. A dokozahexaénsav különösen fontos az agy és az idegrendszer szempontjából, hiszen a memória működését is serkenti.

A marhahús növeli az oxigénszintet a vérben

A marhahús remek proteinforrás, nagy a B-vitamin-tartalma is, többek között a B12-vitaminé, amely megakadályozza a kimerültséget és a memória elvesztését. Gazdag vasban, amely a vérszegénységet és a korai hajhullást tartja távol. A szabadon tartott, fűvel táplált marha húsa remek forrésa a konjugált linolénsavnak; e szírsavról kimutatták, hogy elősígíti a fogyást. A marhahúsban található még kén, amelyre a szervezetnek a fiatalos haj és köröm megőrzéséhez van szükség.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.