Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Ilyenkor, szüret idején, nagy mennyiségben érkezhet a házhoz szőlő, azon túl is, amit vásárolunk, vagy magunk termesztünk. Mivel mindet megenni képtelenség, mutatunk egy szuper receptet, ami alapján, ha innen nézzük, isteni, mézédes szőlőszörpöt, ha onnan nézzük, szuperegészséges szőlősajtot készíthetünk!

Hogy mi az a szőlősajt? Egy, a szőlő magjából és héjából készített mennyei nassonlivaló, ami szervezetünkre gyakorolt jótékony hatását a benne lévő szőlőmagnak köszönheti, hiszen a legnagyobb arányban ebben koncentrálódik a növény valamennyi jótékony összetevője: van benne antioxidáns hatású, így a rák kialakulásának megelőzésére alkalmas E-vitamin, antihisztanmin, valamint a sejtek egészséges működéséhez elengedhetetlen linolénsav. A szőlőmag ezen kívül hatékonyan csökkenti a vérnyomást és a rossz koleszterin szintjét a vérben.

És, ha mindez nem lenne elég, szőlősajt készítésekor, egyfajta melléktermékeként isteni szőlőszörp lesz a szemekből kisajtolt gyümőlcshúsból és léből. A recept zseniális, a balkoláda.hu oldalon tették közzé, és most megosztjuk veletek - készítsétek el, érdemes!

Szőlősajt othello szőlőből

  1. A 3 kg szőlőt megpároljuk, majd hozzákeverünk 80 dkg cukrot, és lassú tűzön addig kevergetjük, míg elolvad a cukor, és levet nem enged. A levet forró üvegekbe szűrjük, lezárjuk, és dunsztban hagyjuk kihűlni.
  2. A visszamaradt magos héjat egy sütőpapírral borított tepsire öntjük, szétterítjük, és a kályha tetejére - vagy, amíg jó idő van, az udvarra, tetőre - tesszük, száradni. Másnapra kész a finom, szuperegészéges szőlősajt!
Szőlősajt (Fotó: Shutterstock)
Szőlősajt (Fotó: Shutterstock)


Tipp: az élvezeti érték tovább emelhető, ha szezámmagot, aprított diót vagy mandulát keverünk a masszába, és úgy terítjük szét a szárítótálcán!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.