Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Epres blondie
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagymás rostélyos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus kuglóf
Krémes spenótfőzelék
Körömpörkölt csülökkel
Finomfőzelék
Farsangi szalagos fánk
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus grízgaluska leves
Vadas marha
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Rakott zöldbab darált hússal
Zsemlegombóc
Kapros tökfőzelék virslivel
Ilyenkor, szüret idején, nagy mennyiségben érkezhet a házhoz szőlő, azon túl is, amit vásárolunk, vagy magunk termesztünk. Mivel mindet megenni képtelenség, mutatunk egy szuper receptet, ami alapján, ha innen nézzük, isteni, mézédes szőlőszörpöt, ha onnan nézzük, szuperegészséges szőlősajtot készíthetünk!

Hogy mi az a szőlősajt? Egy, a szőlő magjából és héjából készített mennyei nassonlivaló, ami szervezetünkre gyakorolt jótékony hatását a benne lévő szőlőmagnak köszönheti, hiszen a legnagyobb arányban ebben koncentrálódik a növény valamennyi jótékony összetevője: van benne antioxidáns hatású, így a rák kialakulásának megelőzésére alkalmas E-vitamin, antihisztanmin, valamint a sejtek egészséges működéséhez elengedhetetlen linolénsav. A szőlőmag ezen kívül hatékonyan csökkenti a vérnyomást és a rossz koleszterin szintjét a vérben.

És, ha mindez nem lenne elég, szőlősajt készítésekor, egyfajta melléktermékeként isteni szőlőszörp lesz a szemekből kisajtolt gyümőlcshúsból és léből. A recept zseniális, a balkoláda.hu oldalon tették közzé, és most megosztjuk veletek - készítsétek el, érdemes!

Szőlősajt othello szőlőből

  1. A 3 kg szőlőt megpároljuk, majd hozzákeverünk 80 dkg cukrot, és lassú tűzön addig kevergetjük, míg elolvad a cukor, és levet nem enged. A levet forró üvegekbe szűrjük, lezárjuk, és dunsztban hagyjuk kihűlni.
  2. A visszamaradt magos héjat egy sütőpapírral borított tepsire öntjük, szétterítjük, és a kályha tetejére - vagy, amíg jó idő van, az udvarra, tetőre - tesszük, száradni. Másnapra kész a finom, szuperegészéges szőlősajt!
Szőlősajt (Fotó: Shutterstock)
Szőlősajt (Fotó: Shutterstock)


Tipp: az élvezeti érték tovább emelhető, ha szezámmagot, aprított diót vagy mandulát keverünk a masszába, és úgy terítjük szét a szárítótálcán!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.