A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mákos guba  recept
Mákos guba
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Több szempontból is jól teszed, ha rendszeresen fogyasztod. Hogy miért? Összeállításunkból kiderül!


Mert finom…

 

Sokféle
Sokféle

 


Karakteres íze ellenére – vagy talán épp azért – változatosan felhasználható, tehát önmagában és szendvicsekhez éppúgy fogyasztható, mint grillezve, a főtt vagy csőben sült tésztákra, lepényre szórva, illetve baconbe tekerve, majd megsütve, no meg, persze, friss salátaágyon tálalva!

Mert egészséges...

Egy időben, jóval az antibiotikumok felfedezése előtt, valódi csodaszerként tartották számon, például a tébécés betegek gyógyítása során is alkalmazták. Bár drágább, mint a magyarok által kedvelt, néha silány minőségű sajtok, érdemes picit többet kiadni rá, a kevesebb több elve alapján! Vagyis inkább egyen picivel kevesebb sajtot, de az, amit elfogyaszt, minőségi termék legyen... A kecskesajtok bizonyítottan kedvező hatást gyakorolnak az egészségre: magas a kalcium-, foszfor- és magnéziumtartalmuk, és háromszor annyi vas van bennük, mint a tehéntejben. A lúgosító étrend követői is bátran ehetik, mivel nem savasítja a szervezetet.

Kecskesajtos-gombás frittata recept >>>

Milyen formában?

Évszázadok óta ez az egyik legkedveltebb tejtermék, és sok helyen még ma is hagyományos formában, azaz kézzel készítik. Lágy és kemény változata egyaránt létezik, de a sajtok mellett számos más terméket, például túrót és joghurtot is gyártanak kecsketejből. Az olajban eltett kecskesajtok több hónapon át is fogyaszthatók maradnak.

 

Kecskesajt
Kecskesajt

 

1. A kecskesajtok íze eltérő lehet, az enyhétől a kifejezetten erősig változhat. Egy kevés mézzel nyakon öntve is fogyaszthatjuk. 2. Gondoltad volna, hogy a kecsketej alapvetően ugyanolyan finom, mint a tehéntej? Az „ízhibát” az állat nem megfelelő tartási körülményei, a rossz takarmányozás és a helytelen fejés okozza. 3. Kecsketejet a tejcukor-allergiások is ihatnak.

Sütőtökös-kecskesajtos lepény >>>

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.