Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Finomfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kijevi csirkemell rizibizivel
Vadas marha
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
Babgulyás
Zsemlegombóc
Farsangi szalagos fánk
Csupacsokis brownie
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus kuglóf
Kapros tökfőzelék virslivel
Tárkonyos csirkeraguleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Több szempontból is jól teszed, ha rendszeresen fogyasztod. Hogy miért? Összeállításunkból kiderül!


Mert finom…

 

Sokféle
Sokféle

 


Karakteres íze ellenére – vagy talán épp azért – változatosan felhasználható, tehát önmagában és szendvicsekhez éppúgy fogyasztható, mint grillezve, a főtt vagy csőben sült tésztákra, lepényre szórva, illetve baconbe tekerve, majd megsütve, no meg, persze, friss salátaágyon tálalva!

Mert egészséges...

Egy időben, jóval az antibiotikumok felfedezése előtt, valódi csodaszerként tartották számon, például a tébécés betegek gyógyítása során is alkalmazták. Bár drágább, mint a magyarok által kedvelt, néha silány minőségű sajtok, érdemes picit többet kiadni rá, a kevesebb több elve alapján! Vagyis inkább egyen picivel kevesebb sajtot, de az, amit elfogyaszt, minőségi termék legyen... A kecskesajtok bizonyítottan kedvező hatást gyakorolnak az egészségre: magas a kalcium-, foszfor- és magnéziumtartalmuk, és háromszor annyi vas van bennük, mint a tehéntejben. A lúgosító étrend követői is bátran ehetik, mivel nem savasítja a szervezetet.

Kecskesajtos-gombás frittata recept >>>

Milyen formában?

Évszázadok óta ez az egyik legkedveltebb tejtermék, és sok helyen még ma is hagyományos formában, azaz kézzel készítik. Lágy és kemény változata egyaránt létezik, de a sajtok mellett számos más terméket, például túrót és joghurtot is gyártanak kecsketejből. Az olajban eltett kecskesajtok több hónapon át is fogyaszthatók maradnak.

 

Kecskesajt
Kecskesajt

 

1. A kecskesajtok íze eltérő lehet, az enyhétől a kifejezetten erősig változhat. Egy kevés mézzel nyakon öntve is fogyaszthatjuk. 2. Gondoltad volna, hogy a kecsketej alapvetően ugyanolyan finom, mint a tehéntej? Az „ízhibát” az állat nem megfelelő tartási körülményei, a rossz takarmányozás és a helytelen fejés okozza. 3. Kecsketejet a tejcukor-allergiások is ihatnak.

Sütőtökös-kecskesajtos lepény >>>

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.