Finomfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tárkonyos csirkeraguleves
Babgulyás
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt
Zsemlegombóc
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
Körömpörkölt csülökkel
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus kuglóf
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék
Vadas marha
Klasszikus grízgaluska leves
Egészséges

Így győzzük le a tavaszi fáradtságot – a szezonális alapanyagok segítenek

Az évszakváltás és a nem is olyan rég volt óraátállítás miatt fáradtnak, kimerültnek érezhetjük magunkat. A „tünetek” persze idővel maguktól is elmúlhatnak, de mi is sokat tehetünk a jobb közérzetért – például helyes táplálkozással.

Minden évszaknak megvannak a maga kihívásai, és a szép idő ellenére a tavasz sem kímél minket. Bár egyre többet süt a nap, melegebb az idő és hosszabb ideig van világos, gyakran előfordul, hogy mégsincs energiánk semmihez. Ismerős érzés? Ezek a tavaszi fáradtság tipikus jelei, melyek ellen életmódbeli változtatásokkal sokat tehetünk.

Sok mozgással és vitamindús, változatos táplálkozással tehetünk a tavaszi fáradtság ellen (Fotó: Shutterstock)
Sok mozgással és vitamindús, változatos táplálkozással tehetünk a tavaszi fáradtság ellen (Fotó: Shutterstock)

Mozogjunk eleget

Törekedjünk rá, hogy sok időt töltsünk a szabadban, a napsütésben, hiszen a D-vitamin jó hatással van a hangulatunkra. A séta jótékony hatása közismert, és ha a természetben ejtjük meg, a szép zöld környezet feltölt energiával, javítja a közérzetünket. Persze a pihenés is ugyanolyan fontos, főképp a jó minőségű és kellő mennyiségű alvás.

Igyunk frissítő italokat

Ha fáradtnak érezzük magunkat, ne a koffeines italoktól várjuk az elsődleges segítséget, mert könnyen túlzásba vihetjük a kávéfogyasztást. Egy pohár hűs víz is élénkítő hatású, először ezzel próbálkozzunk. A zöldségekből és gyümölcsökből készült smoothie-k is jó választások lehetnek, ezek a vitamindús italok bőségesen ellátnak energiával.

A legfontosabb: a helyes táplálkozás

A vitaminokban, ásványi anyagokban és rostban gazdag táplálkozással sokat tehetünk a szervezet egészségéért és az energia megfelelő szinten tartásáért. A nehezebb téli fogások után váltsunk a szezon friss alapanyagaira. Az évszak bővelkedik zöldségekben és gyümölcsökben, törekedjünk ezek minél változatosabb fogyasztására.

Íme a 7 legjobb recept a tavaszi fáradtság leküzdésére!

MEDVEHAGYMA-KRÉMLEVES FENYŐMAGGAL>>>

Medvehagyma-krémleves fenyőmaggal (Fotó: Mindmegette)
Medvehagyma-krémleves fenyőmaggal (Fotó: Mindmegette)

KAPROS ZÖLDSÉGLEVES BURGONYAGOMBÓCCAL>>>

Kapros zöldségleves burgonyagombóccal (Fotó: Mindmegette)
Kapros zöldségleves burgonyagombóccal (Fotó: Mindmegette)

ZÖLDBABFŐZELÉK FASÍRTTAL>>>

Zöldbabfőzelék fasírttal (Fotó: Mindmegette)
Zöldbabfőzelék fasírttal (Fotó: Mindmegette)

SÜTŐBEN SÜLT RÁNTOTT KARFIOL>>>

Sütőben sült rántott karfiol
Sütőben sült rántott karfiol

BORSÓS-KRUMPLIS NOKEDLI>>>

Borsós-krumplis nokedli (Fotó: Mindmegette)
Borsós-krumplis nokedli (Fotó: Mindmegette)

ZÖLDBORSÓS CSIRKEMELLCSÍKOK>>>

Zöldborsós csirkemell (Fotó: Mindmegette)
Zöldborsós csirkemell (Fotó: Mindmegette)

COBB SALÁTA>>>

Laktató cobb saláta (Fotó: Mindmegette)
Laktató cobb saláta (Fotó: Mindmegette)




Borítókép: Shutterstock

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.