A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Zsemlegombóc
Klasszikus kuglóf
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
Epres blondie
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus grízgaluska leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tojásos nokedli fejes salátával
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Vadas marha
Csupacsokis brownie
Mákos guba
Az első ételek egyike, amivel egy kezdő szakács próbálkozik. Könnyű sikereket elérni vele, hiszen meglehetősen egyszerű az elkészítése. Csak melyik variációt válassza, aki most készíti az elsőt?

Így készül a rakott krumpli

Főzz meg egy kiló megmosott héjas krumplit sós vízben. Tedd ugyanezt öt tojással. Vegyél elő egy szál kolbászt, és szeleteld fel. Amikor kihűlt a krumpli, pucold meg, szeleteld fel. Tedd ugyanezt a tojással. Szeleteld fel a kolbászt is, ha kell, melegvizes lemosás után szedd le a héját. Jól vajazz ki egy jénait. Egy sor krumpli, kis só, tojáskarikák, kolbász, tejföl sorrendben használd fel az alapanyagokat, majd néhány vajdarabot a tetejére dobva dugd a tálat 180 fokos sütőbe 30-35 percre. Azt mondod, egyszerű? Akkor nézzük, milyen variációk vannak…

 

Minél szaftosabb, annál jobb
Minél szaftosabb, annál jobb

 

A rakott krumpli receptek száma szinte végtelen, így a zöldséges, ragus változatokat most nem is részletezzük, pedig létezik gombás, spenótos, lecsós rakott krumpli is, sőt különféle húsokat is szoktak rétegezni a burgonya közé, és van, aki reszelt sajtot is tesz rá. De az alapvető elkészítési módokat igyekszünk összeszedni. Persze másképp is finom lehet a végeredmény, maximum nem lehet rakott krumplinak nevezni.

 

Fontos a jó füstölt kolbász
Fontos a jó füstölt kolbász

 

A krumpli:
• Héjában főtt krumpli – héjastul szeletelve
• Nyers krumpliszeletek (ilyenkor sok tejben, tejszínben párolódik meg)
• Főtt krumpli összetörve 
• Szeletelt krumpli előfőzve

Kolbász helyett (mellett): 
• Kolozsvári szalonna
• Bacon alul, fölül
• Főzőkolbász 
• Virsli
• Füstölt tarja vagy sonka

 

Így is lehet tojást szeletelni
Így is lehet tojást szeletelni

 

Amit kitunkolunk: 
• Olajon dinsztelt, pirospaprikával megszórt, tejföllel felöntött vöröshagyma
Besamel mártás (borssal és paprikával)
• Tejjel elkevert tejföl
• Erőspistával kikevert tejföl
• Tejföl fokhagymával
• Szalonnazsír

Miben sütjük?
• Római tál
• Üvegtál
• Fém tepsi

Ehetünk hozzá:
• Csemegeubi
• Cékla
• Csalamádé

 

A kész rakott krumpli
A kész rakott krumpli

A legtöbbet citált recepttel, a túrógombóccal nem versenyezhet, de így is van jónéhány rakott krumplis receptünk.

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.