Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mákos guba  recept
Mákos guba
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Az első ételek egyike, amivel egy kezdő szakács próbálkozik. Könnyű sikereket elérni vele, hiszen meglehetősen egyszerű az elkészítése. Csak melyik variációt válassza, aki most készíti az elsőt?

Így készül a rakott krumpli

Főzz meg egy kiló megmosott héjas krumplit sós vízben. Tedd ugyanezt öt tojással. Vegyél elő egy szál kolbászt, és szeleteld fel. Amikor kihűlt a krumpli, pucold meg, szeleteld fel. Tedd ugyanezt a tojással. Szeleteld fel a kolbászt is, ha kell, melegvizes lemosás után szedd le a héját. Jól vajazz ki egy jénait. Egy sor krumpli, kis só, tojáskarikák, kolbász, tejföl sorrendben használd fel az alapanyagokat, majd néhány vajdarabot a tetejére dobva dugd a tálat 180 fokos sütőbe 30-35 percre. Azt mondod, egyszerű? Akkor nézzük, milyen variációk vannak…

 

Minél szaftosabb, annál jobb
Minél szaftosabb, annál jobb

 

A rakott krumpli receptek száma szinte végtelen, így a zöldséges, ragus változatokat most nem is részletezzük, pedig létezik gombás, spenótos, lecsós rakott krumpli is, sőt különféle húsokat is szoktak rétegezni a burgonya közé, és van, aki reszelt sajtot is tesz rá. De az alapvető elkészítési módokat igyekszünk összeszedni. Persze másképp is finom lehet a végeredmény, maximum nem lehet rakott krumplinak nevezni.

 

Fontos a jó füstölt kolbász
Fontos a jó füstölt kolbász

 

A krumpli:
• Héjában főtt krumpli – héjastul szeletelve
• Nyers krumpliszeletek (ilyenkor sok tejben, tejszínben párolódik meg)
• Főtt krumpli összetörve 
• Szeletelt krumpli előfőzve

Kolbász helyett (mellett): 
• Kolozsvári szalonna
• Bacon alul, fölül
• Főzőkolbász 
• Virsli
• Füstölt tarja vagy sonka

 

Így is lehet tojást szeletelni
Így is lehet tojást szeletelni

 

Amit kitunkolunk: 
• Olajon dinsztelt, pirospaprikával megszórt, tejföllel felöntött vöröshagyma
Besamel mártás (borssal és paprikával)
• Tejjel elkevert tejföl
• Erőspistával kikevert tejföl
• Tejföl fokhagymával
• Szalonnazsír

Miben sütjük?
• Római tál
• Üvegtál
• Fém tepsi

Ehetünk hozzá:
• Csemegeubi
• Cékla
• Csalamádé

 

A kész rakott krumpli
A kész rakott krumpli

A legtöbbet citált recepttel, a túrógombóccal nem versenyezhet, de így is van jónéhány rakott krumplis receptünk.

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.