Csikós tokány recept
Csikós tokány
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Érdekességek

5 dolog, amit még az édesszájúak sem tudtak a csokoládéról!

Már az sem eléggé közismert, hogy február a Nemzetközi Csokoládé Hónap, pedig ezt mindenki igazán szívesen ünnepelné. Rajtunk nem múlik: az egyik legkedvesebb édességünk tiszteletére összegyűjtöttünk néhány érdekességet, amiről eddig biztos nem hallottál!
1. Három bab, végtelen számú lehetőség

Megszoktuk a gazdag és változatos kínálatot, ha csokoládéról van szó. Meglepő, de a boltokban található több száz variáció összesen háromféle kakaóbabból készül. A Forastero a legnépszerűbb közülük, a világ csokoládéinak nagyjából háromnegyede ebből a fajtából készül. A Criollo a legfinomabb és a legritkább, ennek megfelelően a legdrágább is. Nagyon nehéz, sokszor veszteséges a termesztése, emellett egészen különleges, a többi kakaótól markánsan különböző aromája van. A harmadik típus pedig az előző kettőből született hibrid, a Trinitario bab.

Csokis receptek >>>
2. a kakaóbab egy Alakváltó művész

Por, vaj, egész bab, magbél: a kakaóbab felhasználása nagyon sokoldalú. Ennek megfelelően kedvenc csokiddal is nagyjából azt csinálsz, amit csak szeretnél: megolvaszthatod, formába öntheted, lereszelheted, krémet készíthetsz belőle, lefagyaszthatod, az igazán profik még kristályosítani is tudják. Korlátlanok a lehetőségek!

ÉLETE VÉGÉIG INGYEN CSOKIT AKAR A LÁNY, AKINEK NEM VOLT OSTYA A KIT KATJÉBEN >>>
3. a lényeg a kakaóvaj-tartalom

Elsőre nem tűnik logikusnak, de a fehér csokoládé általában drágább, mint a hasonló minőségű, ám sötétebb árnyalatú társai. Miért? Mert sokkal magasabb a kakaóvaj tartalma! Sajnos ez a különbség egyre nagyobb lesz, mivel folyamatosan nő a kereslet a kakaóbab iránt, ami feltornássza az árakat.

VILLÁMGYORS ÉS POFONEGYSZERŰ CSOKITORTA - VIDEÓ! >>>
4. a minőségi csokit sokkal tovább tart elkészíteni

A kakaóbab minősége mellett a konsolás hossza viszi fel az elsőosztályú csokoládék árát. Ez az a folyamat, amikor a pörkölt kakaóbabot összekeverik az őrölésnél a cukorral, így jön létre az ízletes kakaómassza. Igazán minőségi csokoládék esetében ez 72 óránál is több időt vehet igénybe.

LENYŰGÖZŐ CSOKITORTÁK A NAGYVILÁGBÓL - KÉPTELENSÉG KÖZTÜK VÁLASZTANI! >>>
5. teret hódít Az étcsokoládé

Mivel a csoki számos pozitív hatással bír az egészségünkre, az étcsokoládé-fogyasztás látványosan megugrott az elmúlt évtizedben. A többi fajtához képest sokkal nagyobb arányban nőtt az eladások mennyisége, egyre nagyobb szeletet követel magának a „csokoládépiacból”.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.