Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus kuglóf
Mákos guba
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dödölle - az eredeti recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Krémes spenótfőzelék
Vadas marha
Babgulyás
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Hagymás rostélyos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Epres blondie
Rakott zöldbab darált hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
Érdekességek

5 dolog, amit még az édesszájúak sem tudtak a csokoládéról!

Már az sem eléggé közismert, hogy február a Nemzetközi Csokoládé Hónap, pedig ezt mindenki igazán szívesen ünnepelné. Rajtunk nem múlik: az egyik legkedvesebb édességünk tiszteletére összegyűjtöttünk néhány érdekességet, amiről eddig biztos nem hallottál!
1. Három bab, végtelen számú lehetőség

Megszoktuk a gazdag és változatos kínálatot, ha csokoládéról van szó. Meglepő, de a boltokban található több száz variáció összesen háromféle kakaóbabból készül. A Forastero a legnépszerűbb közülük, a világ csokoládéinak nagyjából háromnegyede ebből a fajtából készül. A Criollo a legfinomabb és a legritkább, ennek megfelelően a legdrágább is. Nagyon nehéz, sokszor veszteséges a termesztése, emellett egészen különleges, a többi kakaótól markánsan különböző aromája van. A harmadik típus pedig az előző kettőből született hibrid, a Trinitario bab.

Csokis receptek >>>
2. a kakaóbab egy Alakváltó művész

Por, vaj, egész bab, magbél: a kakaóbab felhasználása nagyon sokoldalú. Ennek megfelelően kedvenc csokiddal is nagyjából azt csinálsz, amit csak szeretnél: megolvaszthatod, formába öntheted, lereszelheted, krémet készíthetsz belőle, lefagyaszthatod, az igazán profik még kristályosítani is tudják. Korlátlanok a lehetőségek!

ÉLETE VÉGÉIG INGYEN CSOKIT AKAR A LÁNY, AKINEK NEM VOLT OSTYA A KIT KATJÉBEN >>>
3. a lényeg a kakaóvaj-tartalom

Elsőre nem tűnik logikusnak, de a fehér csokoládé általában drágább, mint a hasonló minőségű, ám sötétebb árnyalatú társai. Miért? Mert sokkal magasabb a kakaóvaj tartalma! Sajnos ez a különbség egyre nagyobb lesz, mivel folyamatosan nő a kereslet a kakaóbab iránt, ami feltornássza az árakat.

VILLÁMGYORS ÉS POFONEGYSZERŰ CSOKITORTA - VIDEÓ! >>>
4. a minőségi csokit sokkal tovább tart elkészíteni

A kakaóbab minősége mellett a konsolás hossza viszi fel az elsőosztályú csokoládék árát. Ez az a folyamat, amikor a pörkölt kakaóbabot összekeverik az őrölésnél a cukorral, így jön létre az ízletes kakaómassza. Igazán minőségi csokoládék esetében ez 72 óránál is több időt vehet igénybe.

LENYŰGÖZŐ CSOKITORTÁK A NAGYVILÁGBÓL - KÉPTELENSÉG KÖZTÜK VÁLASZTANI! >>>
5. teret hódít Az étcsokoládé

Mivel a csoki számos pozitív hatással bír az egészségünkre, az étcsokoládé-fogyasztás látványosan megugrott az elmúlt évtizedben. A többi fajtához képest sokkal nagyobb arányban nőtt az eladások mennyisége, egyre nagyobb szeletet követel magának a „csokoládépiacból”.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.