Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Puncstorta  recept
Puncstorta
Érdekességek

Randi előtt tilos: 6 étel, ami a kellemetlen testszagokért felelős lehet

Azzal szerencsére már sokan tisztában vannak, hogy egészségünk szempontjából nem mindegy, hogy mit eszünk. Arra viszont már kevesebben gondolnak, hogy az elfogyasztott ételek és italok a verejtékünk összetételére is kihatnak, így a testszagunkon bizony érződik a „menünk".

A testszagot nagymértékben befolyásolja az, hogy mit eszünk és mit iszunk. Ha tudatosan táplálkozunk, elkerülhetjük a kellemetlen illatokat. A life.hu válogatásából megtudhatjuk, hogy mely ételekről jobb, ha lemondunk például randi előtt – hogy ne érjen bennünket kellemetlen meglepetés…

Ha nem szeretnék kínos helyzetbe kerülni, gondoljuk át, mit eszünk / Fotó: Shutterstock
Ha nem szeretnék kínos helyzetbe kerülni, gondoljuk át, mit eszünk / Fotó: Shutterstock

Fokhagyma

Mi mással is kezdhetnénk a sort, mint a fokhagymával? A fokhagyma egy allicin nevű vegyületet tartalmaz, amely a hagyma szétrágásakor szabadul fel. Az allicin lebomlik, más anyagokká alakul, amelyek a baktériumokkal összekeveredve erős szagot alkotnak. Akkor sincs baj, ha nem tudunk lemondani a fokhagymaevésről: „mértékkel fogyasztva kordában tartható a szag, emellett fehér- vagy almaecettel be lehet kenni a kényes helyeket (például hónalj), ezzel csökkenthetjük a szagokat" – írja a life.hu

Hagyma

Hatása hasonló a fokhagymáéhoz: ha sokat eszünk belőle, az nemcsak a leheletünkön érződik, hanem a testszagunkon is. A hagymaszagot a petrezselyem jól közömbösíti, de az is jó megoldás, ha nyers hagyma helyett főttet fogyasztunk.

Vörös húsok

A vörös húsban lévő aminosavak miatt olyan anyagok maradnak vissza a belekben, amelyek összekeverednek a bőrben lévő baktériumokkal az izzadás során. A life.hu cikkéből kiderül, hogy még 2006-ban, Csehországban végeztek egy kutatást, amely során izzadságmintákat vettek húsevő és vegetáriánus férfiaktól, majd nőket kértek meg, hogy döntsék el, melyik a legvonzóbb és melyik a legkevésbé vonzó illat számukra. A kutatás eredménye az lett, hogy a vega férfiak illatát sokkal vonzóbbnak találták, mint azokét, akik rendszeresen fogyasztanak vörös húsokat. Tehát a vonzó illat egyik alappillére a kevés vörös hús fogyasztása.

Megéri vegának lenni? / Fotó: Shutterstock
Megéri vegának lenni? / Fotó: Shutterstock

Keresztesvirágú zöldségek

A kéntartalmú zöldségek, mint például a kelbimbó, karfiol, káposzta, karalábé ugyan nagyon egészségesek, mivel segítenek a szervezetnek megszabadulni a méreganyagoktól és a rákkeltő sejtektől, de sok kínos percet okozhatnak fogyasztásuk után. Ha valaki érzékeny, nem kerülheti el a puffadást és kellemetlen gázosodást, így érdemes végiggondolni, hogy mikor fogyasztjuk ezeket az élelmiszereket.

Kávé

Sokan nem tudják elképzelni a reggelt kávé nélkül, pedig utálják a kellemetlen szájszagot, amit a fogyasztása után tapasztalnak. Ennek oka, hogy a kávé koffeintartalma révén aktiválja a verejtékmirigyeket, és erősen savas is, így kiszárítja a szájat. Ez a baktériumok elszaporodását okozhatja, ami rossz lehelethez vezet.

Magas rosttartalmú ételek

A rostokban gazdag ételek fogyasztása segíti az egészséges bélműködést, ezért jó, ha étrendünk rendszeresen tartalmaz például brokkolit, babot, lencsét. Ha azonban túl sokat eszünk belőlük, kellemetlen szagúvá tehetik a verejtéket, és ráadásul komoly puffadást is okozhatnak.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.