A világ legdrágább mézeskalácsházát készítette egy hatalmas és extrém kidolgozott tortáiról híres brit ételművész? Debbie Wigham. A spanyolországi Puerto Banusban található Dolce & Gabbana üzletet mintázó kreáció egy magánügyfél megredelésére készült, és az összeéréke nem kevesebb, mint a 3,1 millió fontot, vagyis 14 milliárd forint. Természetesen nem a cukor, a fűszerek, sőt, még az aranyporos ételfesék sem teszi ki ezt az irdatlan összeget: a legdrágább elem az a három, egyenként valamivel több, mint egymillió fontot érő, rózsaszín gyémánt, aminek tulajdonképpen az ajándékdobozául szolgál a süteményből készült ingatlanmakett.
A gyémántokkal megpakolt, elképesztő aprólékossággal kidolgozott ehető építmény 1 méter magas és 75 cm széles, a hópelyhek házi készítésű pillecukorból, az ehető részletek gyömbéreskeksz-tésztából, a díszítések porcukorból, csokoládéból és fondánból készültek. A sütés és összeállítás több mint két hétig tartott, 15 kiló liszt és több mint 17 kiló cukor felhasználásával.
Debbie Wigham korábban már megalkotta Kim Kardashian, és a divattervező ikon, Karl Lagerfeld életnagyságú süteményszobát is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.