A gyümölcsöt (igen, az avokádó valójában gyümölcs) megéri a hűtőszekrényedben tartani, mert a hideg segít megakadályozni, hogy pár nap alatt túlérett legyen. Így sokkal tovább tudod felhasználni!
Ha beteszel egy érett banánt a hűtőbe, ugyanúgy meg fog barnulni, mintha a konyhapulton tárolnád, viszont az ízén egyáltalán nem fogod érezni a változást!
Ha szeretnéd, hogy a vágott fűszernövényeid - például a koriander, a kapor vagy a petrezselyem - a lehető leghosszabb ideig frissek maradjanak, akkor mosd meg őket, állítsd őket 2,5 cm vízbe, és tedd be őket a hűtőszekrénybe!
Ha nem tervezed elfogyasztani a szójaszószt egy-két hónapon belül, akkor a konyhaszekrény helyett inkább a hűtőbe tedd! Ennyi idő után veszíteni kezd a frissességéből, és az íze is megváltozik - ha azonban a frigóban tartod, ettől nem kell tartanod!
Bizony, a juharszirup is meg tud romlani! Mivel nincs benne tartósítószer, szobahőmérsékleten tárolva hamar penészes lehet, ezért érdemes inkább a hűtőben tartanod!
A ketchupot nem kell feltétlenül a hűtőben tárolni, azonban ha hónapokkal később is szeretnél belőle fogyasztani, felbontás után mindenképp a frigóban a helye!
Bár nem feltétlenül szükséges őket lehűteni, a hűtőben négyszer hosszabb ideig elállnak, mint a konyhapulton lévő gyümölcstálban.
A dióféléket szobahőmérsékleten legfeljebb 4 hónapig tudod tárolni, de a hűtőszekrényben akár egy évig is elállnak. Sőt, a fagyasztóban még tovább!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.