Kínai szezámmagos csirke
Kijevi csirkemell rizibizivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Káposztás tészta egyszerűen
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Vadas marha
Tojásos nokedli fejes salátával
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dödölle - az eredeti recept
Mézes-mustáros csirkemell
Zsemlegombóc
Dubarry-csirkemell
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Tárkonyos csirkeraguleves
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus grízgaluska leves
Mákos guba
Érdekességek

Less be a magyar Michelin-csillagos séfek receptjei közé: megjelent a Best of Hungary szakácskönyv

Best of Hungary /Fotó: Mindmegette.hu
Magyarország gasztronómiájának legjavát sűrítette könyvbe a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Egyesület, így most bárki kipróbálhatja otthonában a hazai Michelin-csillagos séfek receptjeit.

Az ország történetének legnagyobb sikerét aratta az idén januárban megrendezett Bocuse d'Oron a Dalnoki Bence vezette magyar csapat. A lyoni döntőben a Széll Tamással és Nyikos Patrikkal kiegészült csapat a harmadik helyen végzett, őket csak Norvégia és Dánia előzte meg a szakácsolimpián.

Hosszú évek munkájának eredménye volt ez a remek helyezés, és mintegy megünneplendő a sikert, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia egy kemény kötésű, elegáns szakácskönyvet dobott piacra. Az elsősorban a szakmának szánt kötet azonban a nagyközönség számára is érdekes, izgalmas lehet, ugyanis betekintést nyerhetünk abba, hogyan is dolgoznak a hazai Michelin-csillagos séfek, és milyen recepteket álmodnak meg a magyar és különleges alapanyagok fúziójából.

Best of Hungary /Fotó: Mindmegette.hu
Best of Hungary /Fotó: Mindmegette.hu

A Best of Hungary címet viselő szakácskönyvben a magyarországi Michelin-csillagos éttermek séfjei közérthető módon bemutatnak két-két receptet, melyek elkészítése során vagy a Bocuse d'Or történelem kötelező alapanyagai, vagy a legemblematikusabb magyar termékek közül válogattak. A recepteket saját, egyedi stílusuk mentén álmodták meg, és olyan formában tálalták, hogy akár mi is megpróbálkozhatunk az elkészítésével.

A feladat azonban nem könnyű, ám a bátor szakácsok (és szakácsjelöltek) számára izgalmas kihívás lehet végigfőzni a Best of Hungaryt.

Best of Hungary /Fotó: Mindmegette.hu
Best of Hungary /Fotó: Mindmegette.hu

A könyv sajtóbemutatóján a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke, Hamvas Zoltán elmondta, hogy a Best of Hungary kötettel szeretnék megcélozni a fiatalokat, bemutatni, hogy nincs lehetetlen és elérhetetlen ebben a szakmában. A magyar séfek receptjein és példáin keresztül szeretnék bemutatni a fiatal generációnak, hogy micsoda lehetőségek rejlenek a szakácsszakmában, milyen hírnevet és elismerést jelent ma már magyar séfnek lenni. A könyv célja, hogy kedvet csináljon ahhoz, hogy minél többen válasszák a szakácspályát.

Hamvas ugyanis kiemelte, hogy hiába van egyre több feltörekvő tehetség, nincs biztosítva a jövő és szükség lenne az utánpótlásra, a szakácsok, cukrászok és felszolgálók körében egyaránt.

Best of Hungary /Fotó: Mindmegette.hu
Best of Hungary /Fotó: Mindmegette.hu

Az ambiciózus magyar szakácsok számára a következő megmérettetés a Bocuse d'Or európai válogatóversenyének hazai selejtezője lesz. Az Akadémia május 31-ig várja a fényképes receptpályázatokat két kategóriában. A selejtező első fordulója ősszel lesz, majd októberben rendezik a magyar döntőt, ahol kiderül, kik képviselik az országot jövő év márciusában a trondheimi, európai válogatón. A hazai selejtező részletei hamarosan elérhetőek lesznek a Magyar Bocuse d'Or Akadémia honlapján.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.