Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Puncstorta  recept
Puncstorta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Érdekességek

Less be a magyar Michelin-csillagos séfek receptjei közé: megjelent a Best of Hungary szakácskönyv

Best of Hungary /Fotó: Mindmegette.hu
Magyarország gasztronómiájának legjavát sűrítette könyvbe a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Egyesület, így most bárki kipróbálhatja otthonában a hazai Michelin-csillagos séfek receptjeit.

Az ország történetének legnagyobb sikerét aratta az idén januárban megrendezett Bocuse d'Oron a Dalnoki Bence vezette magyar csapat. A lyoni döntőben a Széll Tamással és Nyikos Patrikkal kiegészült csapat a harmadik helyen végzett, őket csak Norvégia és Dánia előzte meg a szakácsolimpián.

Hosszú évek munkájának eredménye volt ez a remek helyezés, és mintegy megünneplendő a sikert, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia egy kemény kötésű, elegáns szakácskönyvet dobott piacra. Az elsősorban a szakmának szánt kötet azonban a nagyközönség számára is érdekes, izgalmas lehet, ugyanis betekintést nyerhetünk abba, hogyan is dolgoznak a hazai Michelin-csillagos séfek, és milyen recepteket álmodnak meg a magyar és különleges alapanyagok fúziójából.

Best of Hungary /Fotó: Mindmegette.hu
Best of Hungary /Fotó: Mindmegette.hu

A Best of Hungary címet viselő szakácskönyvben a magyarországi Michelin-csillagos éttermek séfjei közérthető módon bemutatnak két-két receptet, melyek elkészítése során vagy a Bocuse d'Or történelem kötelező alapanyagai, vagy a legemblematikusabb magyar termékek közül válogattak. A recepteket saját, egyedi stílusuk mentén álmodták meg, és olyan formában tálalták, hogy akár mi is megpróbálkozhatunk az elkészítésével.

A feladat azonban nem könnyű, ám a bátor szakácsok (és szakácsjelöltek) számára izgalmas kihívás lehet végigfőzni a Best of Hungaryt.

Best of Hungary /Fotó: Mindmegette.hu
Best of Hungary /Fotó: Mindmegette.hu

A könyv sajtóbemutatóján a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke, Hamvas Zoltán elmondta, hogy a Best of Hungary kötettel szeretnék megcélozni a fiatalokat, bemutatni, hogy nincs lehetetlen és elérhetetlen ebben a szakmában. A magyar séfek receptjein és példáin keresztül szeretnék bemutatni a fiatal generációnak, hogy micsoda lehetőségek rejlenek a szakácsszakmában, milyen hírnevet és elismerést jelent ma már magyar séfnek lenni. A könyv célja, hogy kedvet csináljon ahhoz, hogy minél többen válasszák a szakácspályát.

Hamvas ugyanis kiemelte, hogy hiába van egyre több feltörekvő tehetség, nincs biztosítva a jövő és szükség lenne az utánpótlásra, a szakácsok, cukrászok és felszolgálók körében egyaránt.

Best of Hungary /Fotó: Mindmegette.hu
Best of Hungary /Fotó: Mindmegette.hu

Az ambiciózus magyar szakácsok számára a következő megmérettetés a Bocuse d'Or európai válogatóversenyének hazai selejtezője lesz. Az Akadémia május 31-ig várja a fényképes receptpályázatokat két kategóriában. A selejtező első fordulója ősszel lesz, majd októberben rendezik a magyar döntőt, ahol kiderül, kik képviselik az országot jövő év márciusában a trondheimi, európai válogatón. A hazai selejtező részletei hamarosan elérhetőek lesznek a Magyar Bocuse d'Or Akadémia honlapján.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.