Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Érdekességek

Ha ezt a hozzávalót is beleteszed a chilibe, akkor nem az eredeti receptet készíted

csilis bab
A chili con carne az az étel, amit szinte mindenki másképp készít, és mindenki úgy gondolja, hogy az övé a klasszikus, autentikus recept. Most eláruljuk, hogy melyik az a hozzávaló, ami egész biztosan nem kell bele, ha egy eredeti csilit szeretnél elkészíteni!

Ha valaki csilit akar készíteni, és összeállítja a bevásárlólistáját, a darált hús után, a második helyen biztosan a bab szerepel. Nos, bár a legtöbben abban a hitben vannak, hogy bab nélkül nincs igazi chili con carne, valójában ez az étel eredetileg nem tartalmazott babot. Sőt, a tősgyökeres amerikaiként számon tartott paradicsomot, csokoládét és kukoricát sem.

A chili con carne, amit gyakran, egyszerűen csak chilinek vagy csilinek is neveznek, eredetileg nem más, mint egy fűszeres pörkölt, ami, még csak nem is Mexikóból, hanem az amerikai délnyugatról, egészen pontosan Texasból származik. Az eredeti recept elsősorban darált vagy apróra kockázott marhahúsból, vékonyra szeletelt chilipaprikából, fokhagymából és hagymából áll, fűszerként pedig a són és a borson kívül őrölt pirospaprikát, oregánót és köményt használtak.

Ahogy azonban a chili con carne Texason kívül is népszerűvé vált, számos variáció jelent meg, amelyekben a paradicsom és a bab, különösen a vesebab, gyakori kiegészítéssé vált. Néhány változatban más, nem hagyományos összetevők is megtalálhatók, mint például kukorica, gomba, sőt, tészta vagy csokoládé is.

Mutajuk a mi három kedvenc csilis bab receptünket - válogassatok kedvetekre!

Egyszerű csilis bab

CSILIS BAB

Chili con carne

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.