De hogyan menthetjük meg ezt a népszerű fűszernövényt a pusztulástól? A Freundin cikke szerint, létezik egy egyszerű módszer, amelynek segítségével hosszú ideig szép és egészséges marad a cserepes bazsalikom.
A megoldás sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk: a cserepes bazsalikom megmentője nem más, mint a kávézacc. Sajnos ezt a kávéfőzés után sokan kidobják, pedig igazi csodaszert jelent a növények számára. Hogy miért? Érdemes tudni, hogy a kávézacc sok értékes tápanyagot tartalmaz, például káliumot, nitrogént és foszfort – írja a Freundin.
Különösen a savanyú talajt kedvelő növények hálálják meg, ha kávézaccal trágyázzuk meg a virágföldjüket. Ahogyan azt már mi is megírtuk, a bazsalikom mellett, jót teszünk vele többek között az azáleának, a hortenziának, az árnyékliliomnak, de még a páfrányoknak is.
De visszatérve a bazsalikomhoz, ezt a fűszernövényt úgy mentetjük meg a pusztulástól, ha egy kevés kávézaccot keverünk a virágföldjéhez – ezt a műveletet érdemes 3-4 hetente megismételni, ezáltal hosszú ideig szépek és frissek maradnak a növény levelei, amelyek így bármikor a rendelkezésünkre állnak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.