Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Minestrone recept
Minestrone
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Érdekességek

Ezzel a filléres módszerrel hosszú ideig életben marad a cserepes bazsalikom

Újra és újra ugyanaz az ismerős kör: bazsalikom kell a recepthez, ezért veszünk egy cserepes fűszernövényt az üzletben, de az ételhez csak pár friss levelet használunk fel. A maradék bazsalikomot félretesszük, azt gondoljuk jó lesz ez még egy másik alkalommal, a növény azonban néhány héten belül rejtélyes módon elpusztul, és „kezdhetjük” a játékot előröl.

De hogyan menthetjük meg ezt a népszerű fűszernövényt a pusztulástól? A Freundin cikke szerint, létezik egy egyszerű módszer, amelynek segítségével hosszú ideig szép és egészséges marad a cserepes bazsalikom.

Bazsalikom
Sokáig friss marad a bazsalikom, ha kávézaccot keverünk a virágföldbe
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Íme a módszer, ami megmenti a bazsalikomot

A megoldás sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk: a cserepes bazsalikom megmentője nem más, mint a kávézacc. Sajnos ezt a kávéfőzés után sokan kidobják, pedig igazi csodaszert jelent a növények számára. Hogy miért? Érdemes tudni, hogy a kávézacc sok értékes tápanyagot tartalmaz, például káliumot, nitrogént és foszfort – írja a Freundin

Recept
Egyszerű
Bazsalikomos-paradicsomos csirkés tészta
45 perc
4 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept

Különösen a savanyú talajt kedvelő növények hálálják meg, ha kávézaccal trágyázzuk meg a virágföldjüket. Ahogyan azt már mi is megírtuk, a bazsalikom mellett, jót teszünk vele többek között az azáleának, a hortenziának, az árnyékliliomnak, de még a páfrányoknak is. 

De visszatérve a bazsalikomhoz, ezt a fűszernövényt úgy mentetjük meg a pusztulástól, ha egy kevés kávézaccot keverünk a virágföldjéhez – ezt a műveletet érdemes 3-4 hetente megismételni, ezáltal hosszú ideig szépek és frissek maradnak a növény levelei, amelyek így bármikor a rendelkezésünkre állnak. 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.