Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus grízgaluska leves
Krémes spenótfőzelék
Zsemlegombóc
Dödölle - az eredeti recept
Farsangi szalagos fánk
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Babgulyás
Káposztás tészta egyszerűen
Kijevi csirkemell rizibizivel
Kínai szezámmagos csirke
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba
Érdekességek

Ezzel a filléres módszerrel hosszú ideig életben marad a cserepes bazsalikom

Újra és újra ugyanaz az ismerős kör: bazsalikom kell a recepthez, ezért veszünk egy cserepes fűszernövényt az üzletben, de az ételhez csak pár friss levelet használunk fel. A maradék bazsalikomot félretesszük, azt gondoljuk jó lesz ez még egy másik alkalommal, a növény azonban néhány héten belül rejtélyes módon elpusztul, és „kezdhetjük” a játékot előröl.

De hogyan menthetjük meg ezt a népszerű fűszernövényt a pusztulástól? A Freundin cikke szerint, létezik egy egyszerű módszer, amelynek segítségével hosszú ideig szép és egészséges marad a cserepes bazsalikom.

Bazsalikom
Sokáig friss marad a bazsalikom, ha kávézaccot keverünk a virágföldbe
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Íme a módszer, ami megmenti a bazsalikomot

A megoldás sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk: a cserepes bazsalikom megmentője nem más, mint a kávézacc. Sajnos ezt a kávéfőzés után sokan kidobják, pedig igazi csodaszert jelent a növények számára. Hogy miért? Érdemes tudni, hogy a kávézacc sok értékes tápanyagot tartalmaz, például káliumot, nitrogént és foszfort – írja a Freundin

Recept
Egyszerű
Bazsalikomos-paradicsomos csirkés tészta
45 perc
4 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept

Különösen a savanyú talajt kedvelő növények hálálják meg, ha kávézaccal trágyázzuk meg a virágföldjüket. Ahogyan azt már mi is megírtuk, a bazsalikom mellett, jót teszünk vele többek között az azáleának, a hortenziának, az árnyékliliomnak, de még a páfrányoknak is. 

De visszatérve a bazsalikomhoz, ezt a fűszernövényt úgy mentetjük meg a pusztulástól, ha egy kevés kávézaccot keverünk a virágföldjéhez – ezt a műveletet érdemes 3-4 hetente megismételni, ezáltal hosszú ideig szépek és frissek maradnak a növény levelei, amelyek így bármikor a rendelkezésünkre állnak. 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.