Babgulyás
Farsangi szalagos fánk
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Vadas marha
Kapros tökfőzelék virslivel
Hagymás rostélyos
Mézes-mustáros csirkemell
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus grízgaluska leves
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dödölle - az eredeti recept
Kínai szezámmagos csirke
Zsemlegombóc
Klasszikus kuglóf
Harminc éve anyukánk szoknyáját rángattuk a boltban, hogy vegye meg azt az ABC-csokit, amilyen betűs még nem volt a gyűjteményünkben. Ma már alig emlékszünk rá. Viszont most is összefut a nyál a szánkban a középiskola menzájának csokoládéöntetes piskótájának említésére.

A Food Network tévécsatorna felmérése azt vizsgálta, hogy mely ételek keltenek nosztalgiát a magyarokban, és mit fogyasztanak leggyakrabban.

Gyermekkorunk íze: a Dunakavics

Gyermekkorunk népszerű édességei közül sok eltűnt. Bár néhány ma is elérhető, de már inkább csak nosztalgiából vesszük őket.

A felmérésből kiderül, melyek maradtak meg leginkább az emlékezetünkben. A megkérdezettek nagy többsége a Dunakavicsot, a Piros Mogyoróst és a Macskanyelvet említette. A Négercsók és a Zizi az erős középmezőnyben végzett, míg a citromos joghurt hab, a Donald-rágó és az ABC-csoki állnak az utolsó helyeken. Az ABC-csokit - noha most is kapható - még a tényleg ritkaság számba menő gyümölcsös pezsgőpor is megelőzi.

A csokis piskóta hiányzik a menzáról

Vajon sajog a szívünk a 70-es 80-as évek menzakosztjért? Úgy tűnik, nem mindegyikért… A piskóta csokiöntettel volt a favorit, ezt a megkérdezettek pontosan háromnegyede szerette, de majdnem ilyen népszerűnek számított a lekváros bukta is. Harmadik helyen az betűtésztás paradicsomleves áll, a tejbegríz csak ezután következik.

Amit pedig a legtöbben utáltunk: a paradicsomos káposzta és a grízes tészta.

Felnőttként a rántott hús a befutó

A felmérés szerint a magyarok többsége a magyar konyha ízeit, receptjeit preferálja a napi étkezései során.

Leggyakrabban rántott ételek (főként hús) kerülnek az asztalunkra:, de a csirkepaprikás is „bejáratott” ebéd vagy vacsora. A túrós csusza és rakott krumpli hetente már kevésbé, de havi rendszerességgel szintén szerepel az étlapunkon.

A máglyarakás és a hortobágyi palacsintát azonban elhanyagoljuk, a megkérdezettek negyven százaláka szinte soha nem eszi ezeket.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.