Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Érdekességek

Ebben a magyar étteremben arannyal szórják meg a cappuccinót

Szarvasig kell utazni a gasztronómiai luxusért /Fotó: Újváros Bisztró
Szó szerint bearanyozhatjuk a napunkat a közelmúltban megnyílt szarvasi Újváros Bisztróban, ahol nemcsak a márványpadlóba kerültek 24 karátos aranybetétek, de arannyal szórt kávékülönlegességet is fogyaszthatunk. Szin Csaba tulajdonos arról beszélt, hogy az általuk is kínált aranycappuccinót eddig kizárólag a világ egyetlen hétcsillagos szállodájában lehetett megkóstolni, Dubajban. Elmondta, a nemesfém jó hatással van a szervezetre is, a nemesi családokban nem véletlenül ettek például aranykanalakkal.

Nemzetközi viszonylatban is elismert séfekkel, helyi alapanyagokból készült ételkülönlegességekkel és egyedi pompával várja a vendégeit Szarvas legújabb városrészében az Újváros Bisztró. Az éttermet egy lokálpatrióta testvérpár, Szin Csaba és Szin Bence álmodta meg, és gondoskodtak róla, hogy világszínvonalú luxusélményben legyen része mindazoknak, akik betérnek hozzájuk.

Mivel Szarvas egyik legfőbb nevezetessége a 19. században épült Bolza-kastély, az ötletgazdák szerettek volna tisztelegni a grófi család előtt, ezért a high-tech épület padlóját olasz kerámia díszíti. Szin Csaba tájékoztatása szerint az elemeket Olaszországban, a kerámiagyártás lassan évezredes központjában, Ravennában készítették egyedi megrendelésre.

Szarvasig kell utazni a gasztronómiai luxusért /Fotó: Újváros Bisztró
Szarvasig kell utazni a gasztronómiai luxusért /Fotó: Újváros Bisztró

„A látogatók nálunk a belsőépítészet csúcsával találkozhatnak. Amint belépnek az étterembe, a padlót látják meg először, aminek mintázatát 24 karátos aranybetétekkel raktuk ki. Ez az Újváros Bisztró egyik jelképe is, ami megjelenik a honlapon, a közösségimédia-felületeinken és az étlapon egyaránt” – magyarázta.

Azzal folytatta, hogy a 24 karátos vonalat mindenképpen szerették volna megjeleníteni a kínálatukban, sőt, minél több tételen próbálják majd azt elhelyezni valamilyen formában a jövőben.

Dubaj után Szarvason is aranycappuccino

A kávézóban háromfajta, folyamatosan változó specialty kávéval biztosítják a megújuló kávéélményt, melyek egy olasz, egy hazai és egy nemzetközi csúcspörkölő tételei. A kávék között szerepel az aranycappuccino is, amely 24 karátos aranyporral van lefedve.

„Tudomásunk szerint eddig csak Dubajban, a világ egyetlen hétcsillagos szállodájában lehetetett ezt megkóstolni, de a magyaroknak most már csak Szarvasig kell utazniuk ezért az exkluzív kávéélményért” – fűzte hozzá.

Szin Csaba fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az aranycappuccino nem csupán divattermék, ugyanis a nemesfémnek kifejezetten jó hatása van az egészségre. A gasztronómia luxuseleme serkenti a vérkeringést, fájdalom- és gyulladáscsökkentő, szabályozza a szívműködést, hatékonyan kezeli a függőségeket, hangulatjavító, élesíti az elmét és javítja a szexuális vitalitást is.

Ebben a magyar étteremben arannyal szórják meg a cappuccinót /Fotó: Újváros Bisztró
Ebben a magyar étteremben arannyal szórják meg a cappuccinót /Fotó: Újváros Bisztró

Az Újváros Bisztró tulajdonosa ezzel kapcsolatban megjegyezte, az sem véletlen, hogy a nemesi családok arany evőeszközökkel étkeztek annak idején, sőt, a bizánci udvarban például előszeretettel aranyozták be a hússzeleteket.

Szin Csaba elmondta, néhány süteményükön már most is található vékony aranylemez, csúcstequilájuk díszítése is 24 karátos, és tervezik, hogy a következő menüsornál az arany az ételekben is visszaköszön majd.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.