Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Érdekességek

6 étel, ami lefagyasztva egészségesebb lehet

fagyasztott
Azt gondolhatnánk, az ételek mindig frissen a legegészségesebbek, de ez nem így van. A következő zöldségek és gyümölcsök például fagyasztva még táplálóbbak lehetnek. Érdemes velük feltöltened a mélyhűtőt!

Zöldborsó

Ha hiszed, ha nem, a fagyasztott zöldborsónak magasabb lehet a C-vitamin tartalma, mint a friss zöldborsónak - írja a Healthline. Így semmivel nem lesz egészségtelenebb a borsófőzelék vagy a rizibizi, ha nem zsenge zöldborsóból készül, sőt!

Spenót

Nincs otthon friss spenótleveled? Semmi gond, tökéletes lesz a fagyasztott spenót is, hiszen akárcsak a zöldborsó, a spenót is több C-vitamint tartalmazhat fagyasztott formában.

Sárgarépa

A sárgarépa hűtött tárolás során egy hét alatt akár a C-vitamin tartalmának 80%-át is elveszítheti. Így ha vásárlás után nem fogyasztod el azonnal, érdemes inkább a fagyasztott verziót választani belőle.

Áfonya

Egy 2013-as tanulmányból derült ki, hogy a friss áfonya - akárcsak a répa - annál többet veszít a C-vitamin tartalmából, minél több ideig tároljuk a hűtőben. Így ha a smoothie-dhoz egy kis áfonyát is hozzáadnál, érdemes inkább a fagyasztott verziót választanod.

Zöldbab

A fagyasztott zöldbab sok esetben szintén több C-vitamint tartalmaz, mint a friss. Ennek az az oka, hogy valószínűleg magasabb minőségi ponton szedték le a zöldséget, majd rögtön le is fagyasztották, így megőrizte a teljes tápanyagtartalmát.

Kukorica

Egy 2016-os tanulmány bizonyította be, hogy a kukorica C-vitamin tartalma is sok esetben magasabb fagyasztott formában, mint frissen.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.