Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Érdekességek

Ez a megfelelő hőmérséklet a hűtőszekrényben

hűtő
Az élelmiszerek megfelelő hűtése elengedhetetlen ahhoz, hogy megelőzzük a különböző fertőzéseket. Ilyenkor nyáron pedig még inkább fontos erre fokozottan odafigyelni!

A különböző ételmérgezések egyik legfőbb oka a nem megfelelő hűtés. Ezen belül a legveszélyesebb a főtételek elégtelen hűtése és a hűtőszekrény nem megfelelő hőmérséklete. Sajnos mind a két hibát nagyon könnyű elkövetni.

Janell Goodwin, élelmiszerbiztonsági szakértő elmondta, hogy a hűtőszekrényt mindenképpen 4, 4 fokra, vagy annál alacsonyabb hőfokra kell állítani, hogy megfelelő legyen a hűtés. Ha ugyanis a bűvös szám felett van a hőmérséklet, akkor az ételekben lévő baktériumok mennyisége akár 20 perc alatt is a duplájára nőhet. Ez elég riasztó adat, ugye?

Kiemelten fontos odafigyelni arra, hogy a hűteni való ételek a lehető legkevesebbet legyenek a hűtőn kívül. Bevásárlás után azonnal pakoljunk be a hűtőszekrénybe. Valamint figyeljünk oda arra is, hogy hamar megegyük az olyan élelmiszereket, amiket a hűtőből vettünk ki, a maradékot pedig azonnal tegyük vissza. Ha ezekre kellő figyelmet fordítunk, könnyedén megóvhatjuk magunkat, az ételmérgezés okozta kellemetlen tünetektől.

+ 1 trükk

Ha már a hűtésről van, azt tudtad, hogy miért célszerű egy pénzérmét helyezni a mélyhűtőbe? Azért,
hogy észrevedd, ha a hűtött ételeket már nem szabad megenned. Áramkimaradás bármikor előfordulhat, de ha nem vagy otthon, nem mindig érzékeled, pedig lehet, hogy a hűtött ételeket túl sok meleg érte. A mélyhűtőben tárolt dolgok pedig kiolvadhattak és újra visszafagyhattak. Ha ezeket megeszed, máris kész a baj. Viszont, ha egy pohár vizet helyezel a mélyhűtőbe, majd a fagyott víz tetejére ráraksz egy pénzérmét, akkor látni fogod, ha valami nem stimmel. Ugyanis, ha huzamosabb ideig áramszünet van, akkor a jég elolvad, az érme pedig a pohár aljára kerül.

KISOKOS! MIT HOGYAN ÉS MEDDIG TÁROLJ A HŰTŐBEN>>>

ÍGY TÜNTESD EL A HŰTŐBŐL AZ ÉTELSZAGOT!>>>

8 ÉTEL, AMIRŐL NEM GONDOLTAD VOLNA, HOGY A HŰTŐBEN KELL TARTANOD!>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.