Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Puncstorta  recept
Puncstorta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Érdekességek

Ez a megfelelő hőmérséklet a hűtőszekrényben

hűtő
Az élelmiszerek megfelelő hűtése elengedhetetlen ahhoz, hogy megelőzzük a különböző fertőzéseket. Ilyenkor nyáron pedig még inkább fontos erre fokozottan odafigyelni!

A különböző ételmérgezések egyik legfőbb oka a nem megfelelő hűtés. Ezen belül a legveszélyesebb a főtételek elégtelen hűtése és a hűtőszekrény nem megfelelő hőmérséklete. Sajnos mind a két hibát nagyon könnyű elkövetni.

Janell Goodwin, élelmiszerbiztonsági szakértő elmondta, hogy a hűtőszekrényt mindenképpen 4, 4 fokra, vagy annál alacsonyabb hőfokra kell állítani, hogy megfelelő legyen a hűtés. Ha ugyanis a bűvös szám felett van a hőmérséklet, akkor az ételekben lévő baktériumok mennyisége akár 20 perc alatt is a duplájára nőhet. Ez elég riasztó adat, ugye?

Kiemelten fontos odafigyelni arra, hogy a hűteni való ételek a lehető legkevesebbet legyenek a hűtőn kívül. Bevásárlás után azonnal pakoljunk be a hűtőszekrénybe. Valamint figyeljünk oda arra is, hogy hamar megegyük az olyan élelmiszereket, amiket a hűtőből vettünk ki, a maradékot pedig azonnal tegyük vissza. Ha ezekre kellő figyelmet fordítunk, könnyedén megóvhatjuk magunkat, az ételmérgezés okozta kellemetlen tünetektől.

+ 1 trükk

Ha már a hűtésről van, azt tudtad, hogy miért célszerű egy pénzérmét helyezni a mélyhűtőbe? Azért,
hogy észrevedd, ha a hűtött ételeket már nem szabad megenned. Áramkimaradás bármikor előfordulhat, de ha nem vagy otthon, nem mindig érzékeled, pedig lehet, hogy a hűtött ételeket túl sok meleg érte. A mélyhűtőben tárolt dolgok pedig kiolvadhattak és újra visszafagyhattak. Ha ezeket megeszed, máris kész a baj. Viszont, ha egy pohár vizet helyezel a mélyhűtőbe, majd a fagyott víz tetejére ráraksz egy pénzérmét, akkor látni fogod, ha valami nem stimmel. Ugyanis, ha huzamosabb ideig áramszünet van, akkor a jég elolvad, az érme pedig a pohár aljára kerül.

KISOKOS! MIT HOGYAN ÉS MEDDIG TÁROLJ A HŰTŐBEN>>>

ÍGY TÜNTESD EL A HŰTŐBŐL AZ ÉTELSZAGOT!>>>

8 ÉTEL, AMIRŐL NEM GONDOLTAD VOLNA, HOGY A HŰTŐBEN KELL TARTANOD!>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.