Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Minestrone recept
Minestrone
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Érdekességek

Szerinted mennyi az annyi? Ez a világ legdrágább sajtosszendvicse

Olyannyira magasra tette a lécet a New York-i Serendipity 3 étterem, hogy már hetedik éve senki nem tud drágább sajtosszendvicset piacra dobni, ami be is került volna a Guinness Rekordok Könyvébe. A Quintessential Grilled Cheese névre keresztelt szenyához brutálisan ritka és drága alapanyagokat használnak, szóval érthető, hogy miért került rá egy ennyire magas árcédula. A kérdés csak az: vajon megéri?

Ezért a New York-i sajtosszendvicsért nem kevesebb, mint 214 dollárt kérnek el az étteremben, ami magyar pénzbe átváltva valamivel több, mint 64 ezer forintot jelent jelenlegi árfolyamon számolva. Persze joggal merülhet fel a kérdés, hogy mégis mitől ennyire drága ez a szendvics? Talán aranyból van? Hát, nem járunk túl messze az igazságtól, ugyanis Quintessential Grilled Cheese kizárólag a legjobb minőségű, legdrágább alapanyagokból áll össze.

Már kapásból a kenyér sem hétköznapi. Különlegessége, hogy a szendvics alapját képező French Pullman, azaz a pezsgős kenyér tésztájába a világ talán egyik legelismertebb és legelőkelőbb italából, a Dom Pérignon pezsgőből is kevernek.

Ezen túl a vaj fehér szarvasgombából készül, karakteres ízét pedig egy dél-olasz különlegesség, a Caciocavallo Podolico nevű sajt adja meg. Ennek különlegessége, hogy a világon mindössze 25 000 helyi tehén tejéből készülhet, amihez az állatok csupán csak két hónapig járulnak hozzá egy évben, ugyanis csak ennyi ideig tejelnek. Természetesen erről az ételről sem hiányozhatnak az ehető aranypelyhek, a kész sajtosszenya mellé pedig homárból és paradicsomból készült mártogatós szósz dukál.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.