Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Érdekességek

Szerinted mennyi az annyi? Ez a világ legdrágább sajtosszendvicse

Olyannyira magasra tette a lécet a New York-i Serendipity 3 étterem, hogy már hetedik éve senki nem tud drágább sajtosszendvicset piacra dobni, ami be is került volna a Guinness Rekordok Könyvébe. A Quintessential Grilled Cheese névre keresztelt szenyához brutálisan ritka és drága alapanyagokat használnak, szóval érthető, hogy miért került rá egy ennyire magas árcédula. A kérdés csak az: vajon megéri?

Ezért a New York-i sajtosszendvicsért nem kevesebb, mint 214 dollárt kérnek el az étteremben, ami magyar pénzbe átváltva valamivel több, mint 64 ezer forintot jelent jelenlegi árfolyamon számolva. Persze joggal merülhet fel a kérdés, hogy mégis mitől ennyire drága ez a szendvics? Talán aranyból van? Hát, nem járunk túl messze az igazságtól, ugyanis Quintessential Grilled Cheese kizárólag a legjobb minőségű, legdrágább alapanyagokból áll össze.

Már kapásból a kenyér sem hétköznapi. Különlegessége, hogy a szendvics alapját képező French Pullman, azaz a pezsgős kenyér tésztájába a világ talán egyik legelismertebb és legelőkelőbb italából, a Dom Pérignon pezsgőből is kevernek.

Ezen túl a vaj fehér szarvasgombából készül, karakteres ízét pedig egy dél-olasz különlegesség, a Caciocavallo Podolico nevű sajt adja meg. Ennek különlegessége, hogy a világon mindössze 25 000 helyi tehén tejéből készülhet, amihez az állatok csupán csak két hónapig járulnak hozzá egy évben, ugyanis csak ennyi ideig tejelnek. Természetesen erről az ételről sem hiányozhatnak az ehető aranypelyhek, a kész sajtosszenya mellé pedig homárból és paradicsomból készült mártogatós szósz dukál.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.