Jamie Oliver a napokban beszélt a Taste of Home-nak egy interjú kapcsán arról, hogy bár bejárta már szinte az egész világot, számtalan nemzetiség konyháját ismeri vagy kóstolta, ám ha egy igazi kedvencet kéne megneveznie húsételek kategóriában, akkor az bizony egy lassan sült sertéslapocka.
Az ismert séf a sertéslapockát egyenesen a Szent Grálhoz hasonlította, elkészítésének titka pedig a lassú sütés, aminek köszönhetően a hús puhává és omlóssá válik. Megjegyezte, hogy bár találhatunk a hentesnél kicsontozott sertéslapockák is, aminek elkészítése jóval kevesebb időt vesz igénybe, mint csontos változata, ám utóbbi sokkal ízletesebb lesz pont a csontnak köszönhetően.
Jamie szerencsére volt annyira jófej, hogy a kedvenc lassan sült sertéslapockájának receptjét szívesen megosztotta az olvasókkal. Így arra is fény derült, hogy először bedörzsöli a sertéshúst olívaolajjal, sóval és borssal, majd egy serpenyőben kérget képez rá. Ennek köszönhetően lesz csak igazán ropogós a külső része. Amikor ezzel végzett, beteszi a sütőbe és a lehető legalacsonyabb lángon addig süti a húst, amíg az konkrétan le nem csúszik a csontról vagy egy villa segítségével a sertéslapocka könnyedén darabokra nem szedhető. Ez nagyjából egy hat-nyolc órás folyamatot jelent.
Azért, hogy a hús megőrizze szaftosságát, locsolgatni kell almalével, almaborral vagy húsleves alaplével. Ha pedig azt szeretnénk, hogy teljes legyen az összkép, akkor tálaláskor ne feledkezzünk el mellé kanalazni egy adag almaszószt. Így lesz csak igazán ellenállhatatlan Jamie Oliver lassan sült sertéslapockája.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.