Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagymás rostélyos
Kijevi csirkemell rizibizivel
Körömpörkölt csülökkel
Tárkonyos csirkeraguleves
Káposztás tészta egyszerűen
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Babgulyás
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Vadas marha
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kuglóf
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus stíriai metélt
Rakott zöldbab darált hússal
Érdekességek

Nem fogod kitalálni: ez Jamie Oliver kedvenc húsétele - recept

Jamie Oliver a lassan sült sertéslapockára esküszik /Fotó: Northfoto
Jamie Oliver tudja csak igazán, hogy mitől jó egy húsétel. Az ismert sztárséf, aki nem mellesleg több szakácskönyvet is kiadott, munkái során szinte az egész világot bejárta, ennek köszönhetően pedig a más nemzetek gasztronómiáját is jól ismeri. Jamie mindezek ellenére mégis egy hétköznapi húsételt nevezett meg kedvenceként.

Jamie Oliver a napokban beszélt a Taste of Home-nak egy interjú kapcsán arról, hogy bár bejárta már szinte az egész világot, számtalan nemzetiség konyháját ismeri vagy kóstolta, ám ha egy igazi kedvencet kéne megneveznie húsételek kategóriában, akkor az bizony egy lassan sült sertéslapocka.

Jamie Oliver a lassan sült sertéslapockára esküszik /Fotó: Northfoto/PA Wire/PA Images
Jamie Oliver a lassan sült sertéslapockára esküszik /Fotó: Northfoto/PA Wire/PA Images

Az ismert séf a sertéslapockát egyenesen a Szent Grálhoz hasonlította, elkészítésének titka pedig a lassú sütés, aminek köszönhetően a hús puhává és omlóssá válik. Megjegyezte, hogy bár találhatunk a hentesnél kicsontozott sertéslapockák is, aminek elkészítése jóval kevesebb időt vesz igénybe, mint csontos változata, ám utóbbi sokkal ízletesebb lesz pont a csontnak köszönhetően.

Jamie szerencsére volt annyira jófej, hogy a kedvenc lassan sült sertéslapockájának receptjét szívesen megosztotta az olvasókkal. Így arra is fény derült, hogy először bedörzsöli a sertéshúst olívaolajjal, sóval és borssal, majd egy serpenyőben kérget képez rá. Ennek köszönhetően lesz csak igazán ropogós a külső része. Amikor ezzel végzett, beteszi a sütőbe és a lehető legalacsonyabb lángon addig süti a húst, amíg az konkrétan le nem csúszik a csontról vagy egy villa segítségével a sertéslapocka könnyedén darabokra nem szedhető. Ez nagyjából egy hat-nyolc órás folyamatot jelent.

A csontos sertésoldalas elkészítésének titka a hosszú sütési idő /Fotó: Illusztráció - Shutterstock
A csontos sertésoldalas elkészítésének titka a hosszú sütési idő /Fotó: Illusztráció - Shutterstock

Azért, hogy a hús megőrizze szaftosságát, locsolgatni kell almalével, almaborral vagy húsleves alaplével. Ha pedig azt szeretnénk, hogy teljes legyen az összkép, akkor tálaláskor ne feledkezzünk el mellé kanalazni egy adag almaszószt. Így lesz csak igazán ellenállhatatlan Jamie Oliver lassan sült sertéslapockája.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.