Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Minestrone recept
Minestrone
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Érdekességek

Vigyázat! Ezért lehet keserű a cukkini és az uborka

cukkini
Fura, kesernyés íze van a zöldségnek, mikor beleharapsz? Akkor jobb, ha inkább meg sem eszed, mert könnyen rosszul lehetsz tőle.

A tökfélék, például a cukkini és az uborka a rovarok és a kártevők ellen különféle méreganyagokat, például kukurbitacint termelnek - írja az elelmiszerteszt.hu. Ezeknek az íze elég keserű, amiből könnyen rájöhetsz, ha valami nincs rendben a zöldséggel.

A növénynemesítők ezeket a méreganyagokat hatástalanítják, így nem kell attól tartani, hogy a boltban vagy a zöldségesnél vásárolt zöldségekkel méreg jut a szervezetedbe. Ha azonban hobbikertben termelt zöldséget fogyasztasz, könnyen meglehet, hogy kesernyés ízt fogsz érezni a szádban.

Így ha például a tökfőzelék keserű, inkább ne edd meg, ugyanis nemcsak az íze nem lesz az igazi, de kellemetlen következményekkel is járhat, ha kukurbitacint fogyasztasz: hányást, hasmenést, fejfájást, vagy akár erős szívdobogást is okozhat. Mivel a méreganyag hőálló, sajnos hiába sütjük vagy főzzük a zöldségeket, nem tűnik el belőlük.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.