Meglepő, de a popcornnal való kísérletezés nem új keletű dolog. Texasi háziasszonyok már 1920-ban is gyakran készítettek popcornsalátát banánnal és salátalevelekkel, ám egyes feljegyzések szerint a harmincas években kifejezetten trendi volt a popcornt tejjel fogyasztani úgy, mintha csak gabonapelyhet kanalaznánk, a hetvenes években pedig szalonnával és sajttal összesütve fogyasztották. Tehát, a pattogatott kukoricával való kísérletezés a gasztronómia világában egyáltalán nem számít új keletű dolognak, inkább csak feledésbe merült.
Molly Yeh, a Food Network gasztronómiai szerzője most leporolta a témát, és egy majonézes popcornsalátával kezdte borzolni az internet népének kedélyét. Állítása szerint egy közép-nyugati különlegességről van szó, amibe a majonézen túl répát és egy kis cheddart is tesz.
Mielőtt azt hinnénk, hogy ez nem más, mint egy Amerikából érkezett újabb dili, a Washington Post korábban már arról is írt, hogy Ecuadorban a pattogatott kukoricát olyan ételek mellé szolgálják fel, mint a ceviche, vagy a húsleves, de az Eleven Madison Park, ami 2017-ben elnyerte a világ legjobb étterme díjat, popcornos tonhallal dobta fel menüjét. Ha mindezek után esetleg kedvet kaptál ehhez a majonézes popcornsalátához, a receptet is megosztjuk veled:
Hozzávalók:
Miután beszereztük és kimértük a hozzávalókat, nincs más dolgunk, mint egy tálban összekeverni a majonézt, a tejfölt, a mustárt, a cukrot, és az almaecetet. Ízlés szerinte sózzuk, borsozzuk, aztán jöhet a többi úgy, hogy a popcornt utoljára hagyjuk, majd jó alaposan elkeverjük az egészet. Erre azért van szükség, hogy a kukorica ne ázzon el idő előtt a mártásban. A végén díszítjük, és már ehetjük is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.